voetbalzone

Vooruitblik Bundesliga: speelronde 18

01 feb 2008, 14:29
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2008, 14:29
Advertentie
Na een winterstop van anderhalve maand gaat de bal weer rollen in de Duitse Bundesliga. Bayern München-coach Ottmar Hitzfeld heeft er zin in. De oefenmeester daagt de concurrentie uit: "Als Bayern fit is, ken ik geen enkele ploeg in de Bundesliga die ons over een heel seizoen kan verslaan", zegt hij op de website van zijn club.

Bayern München hervat de competitie vanavond met een uitwedstrijd bij Hansa Rostock, dat tegen degradatie vecht. "Dat mag geen probleem zijn voor ons", meldde Hitzelfd. Marcell Jansen en Lukas Podolski kunnen der Rekordmeister niet helpen wegens blessures; Bastian Schweinsteiger is geschorst. Hitzfeld heeft al aangegeven te wachten met het debuut van nieuwkomer Breno.

Runner-up Werder Bremen is er veel aangelegen om de brutale mond van Hitzfeld te snoeren. De ploeg verkeert in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen VfL Bochum echter niet in grootse vorm. Werder werd verloor dinsdag in de DFB Pokal met 2-1 van Borussia Dortmund en weet dat het tegen Bochum nog geen beroep kan doen op Torsten Frings, Petri Pasanen en Patrick Owomoyela. Zal Werder klaar zijn voor de hervatting?

Hamburger SV hoopt ongetwijfeld van niet. De club van Huub Stevens heeft momenteel vier punten minder dan Werder en ontvangt zaterdag Hannover '96. Tim Atouba en Mohamed Zidan zullen ontbreken wegens hun deelname aan de Afrika Cup. Topscorer Rafael van der Vaart, die ondanks de geruchten toch in Hamburg bleef, is fit en gaat op zoek naar meer treffers.

Nummer vijf van de ranglijst Schalke '04 krijgt direct een pittige wedstrijd voorgeschoteld. De ploeg ontvangt zondag VfB Stuttgart, de regerend landskampioen. Momenteel staat Stuttgart op een teleurstellende achtste plaats. Een zege is nodig om de concurrentie niet te laten uitlopen. Beide ploegen hebben niet of nauwelijks te maken met blessures en kunnen op volle sterkte aantreden.

Ook Bayer Leverkusen kent weinig problemen in de selectie. Simon Rolfes, Theofanis Gekas, Dmitry Bulykin en Pirmin Schwegler zijn twijfelgevallen, maar lijken het duel met Energie Cottbus gewoon te gaan halen. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt momenteel vijftien punten.

Overige wedstrijden van dit weekend:

Zaterdag:
Karlsruher SC - FC Nürnberg
Hertha BSC - Eintracht Frankfurt
MSV Duisburg - Borussia Dortmund
Arminia Bielefeld - VfL Wolfsburg

Zondag:
/
Bezig met laden …