voetbalzone

Vooruitblik Ligue 1: speelronde 20

11 jan 2008, 13:35
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2008, 13:35
Advertentie
In Frankrijk maakt men zich na een korte winterstop weer op voor de herstart van de competitie. Geblesseerde spelers hebben de tijd gehad om te herstellen en enkele clubs hebben zich versterkt met nieuwe krachten. Een speler die de twintigste speelronde echter niet gaat meemaken is Fred. Hij is uit de selectie van Lyon gezet.

Fred aast op een transfer bij Lyon, omdat hij nauwelijks speelminuten krijgt. Tegen Toulouse zal zijn aandeel helemaal beperkt zijn. Coach Alain Perrin heeft de spits uit zijn selectie gezet en hoopt dat de aanvaller spoedig verkocht zal worden. Sidney Govou ontbreekt eveneens bij de Franse kampioen: hij is geblesseerd.

Paris Saint-Germain is een belangrijke kandidaat om Fred over te nemen. De hoofdstedelingen ontvangen zondag Racing Lens, dat weet dat PSG het moeilijk heeft in eigen huis. De ploeg won dit seizoen zelfs nog geen enkel thuisduel. Aankomende zondag hoopt de formatie daar in een zes punten duel (PSG staat 16e, Racing Lens 18e) verandering aan te kunnen brengen.

Het andere duel dat op zondag wordt afgewerkt gaat tussen Stade Rennes en Olympique Marseille. De ploeg van Eric Gerets reist af mét international Samir Nasri, die sinds eind november in de lappenmand zat met een enkelblessure. "We wilden hem eigenlijk nog een week rust geven, maar op de training hield hij zich bijzonder goed", vertelde Gerets. "Al onze twijfels werden weggenomen. Hij kan spelen."

Een dag eerder neemt nummer twee Nancy het op tegen de verrassing van het seizoen Caen. De ploeg staat momenteel vierde in de Ligue 1 met vier punten achterstand op Nancy. De runner-up van de ranglijst zou tekenen voor een remise en in uitwedstrijden is het daar een absolute specialist in. Caen speelde tot dusver echter slechts een thuiswedstrijd gelijk.

Enkele kilometers verderop hoopt Bordeaux de lachende derde te kunnen worden. De nummer drie van de ranglijst ontvangt AJ Auxerre, dat op het moment vijftiende staat. Beide ploegen versterkten zich in de winterstop niet, waardoor de bekende namen op het veld zullen verschijnen.
Bezig met laden …