voetbalzone

Vooruitblik Ligue 1: speelronde 26

22 feb 2008, 11:54
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2008, 11:54
Advertentie
De teleurstelling was woensdagavond groot bij Olympique Lyon. Tegen Manchester United was de ploeg lange tijd op weg naar een zege, maar vlak voor tijd maakte Carlos Tévez er alsnog 1-1 van. Hoe zal de koploper van de Ligue 1 met deze teleurstelling omgaan?

"We moeten er niet te lang bij stil staan", vindt Juninho. De middenvelder van Lyon hoopt dat zijn ploeg de gedachten naar de competitie kan verplaatsen. "Voordat we naar Manchester gaan hebben we nog twee competitiewedstrijden. Die zullen we eerst moeten winnen. Het kampioensschap is nog altijd het belangrijkste."

De eerstvolgende competitiewedstrijd moet weinig problemen opleveren voor Lyon. De koploper neemt het op tegen hekkensluiter FC Metz, dat slechts twee van de 25 wedstrijden heeft gewonnen. De ploeg staat al twaalf punten achter op 'concurrent' Sochaux en lijkt al vroeg rechtstreeks te gaan degraderen.

Ook runner-up Girondins Bordeaux heeft niet het meest moeilijke affiche. De nummer twee van de ranglijst neemt het op tegen Lille, dat veertiende staat. Bordeaux kreeg gisteravond echter een behoorlijke dreun, toen het uit de UEFA Cup werd geknikkerd door Anderlecht. Coach Laurent Blanc moet hopen dat zijn ploeg het goed oppakt.

Olympique Marseille is weer helemaal terug. Na wekenlang in de degradatiezone te hebben gevoetbald is de ploeg van Erik Gerets opgeklommen naar de vierde plek van de ranglijst. Vooral de prestaties van Djibril Cisse vallen op. De spits is begonnen met het scoren en staat tweede in de topscorerslijst achter Karim Benzema (Lyon). Zondag mag Cisse bij Toulouse proberen om zijn aantal verder uit te breiden.

In Parijs spelen op zaterdag twee kwakkelende topclubs tegen elkaar. Paris-Saint Germain, zestiende in de Ligue 1, ontvangt AS Monaco. De Monegasken staan momenteel negende, maar maken bij een zege een goede kans om te klimmen op de ranglijst. Het verschil met nummer vier Marseille bedraagt slechts drie punten.

Overige wedstrijden van dit weekend:

Zaterdag:
SM Caen - Saint Etienne
Stade Rennes - Lorient
Nancy - Lens
Valenciennes - Le Mans
Nice - Auxerre
Strasbourg - Sochaux

Zondag:
Geen
Bezig met laden …