voetbalzone

Vooruitblik Ligue 1: speelronde 27

29 feb 2008, 13:20
Laatst bijgewerkt: 29 feb 2008, 13:20
Advertentie
Natuurlijk zegt iedereen bij Olympique Lyon dat er op het moment alleen wordt gedacht aan de competitie, maar stiekem richten de blikken zich al wat verder. Dinsdag wacht in de Champions League Manchester United en de Fransen zijn gebrand op een goed resultaat. Dit weekend moet aan het vertrouwen gewerkt worden.

Fabio Grosso krijgt rust in het duel met Lille. De verdediger van Lyon kampt met een lichte knieblessure en zou eventueel wel kunnen spelen, maar coach Alain Perrin wil geen risico's nemen met de Italiaan. Daarnaast is Cris een twijfelgeval bij de koploper.

Runner-up Bordeaux, dat drie punten minder heeft dan Lyon, verwelkomt David Jemmali terug in de selectie. De verdediger stond twee maanden buitenspel met een spierblessure, maar is naar eigen zeggen weer wedstrijdfit. Het lijkt waarschijnlijk dat de Afrikaan zal starten in de competitiewedstrijd tegen Paris-Saint Germain.

Paris-Saint Germain lijkt de ideale tegenstander om punten van te pakken. De hoofdstedelingen komen maar niet uit de neerwaartse spiraal en zakten vorig weekend naar de zestiende plaats van de Ligue 1. Komende zondag zal aanvoerder en sterspeler Pauleta ontbreken. De Portugees kampt met een dijbeenblessure.

Nummer drie van de ranglijst Nancy neemt het dit weekend op tegen Lorient, een middenmotor met uitzicht op Europees voetbal. Nancy heeft in ieder geval geen last van Andrew Jacobson. De Amerikaanse middenvelder van Lorient raakte onlangs zwaar geblesseerd aan zijn voet en weet dat het seizoen voor hem voorbij is.

Olympique Marseille houdt de prestaties van de subtoppers nadrukkelijk in de gaten. De ploeg van Erik Gerets is na een dramatische start opgeklommen naar de vijfde plek van de ranglijst en ontvangt dit weekend Auxerre. De ogen zullen vooral gericht zijn op Djibrill Cissé. De spits miste vorige week een haast niet te missen kans, waardoor Toulouse een punt overhield aan de ontmoeting met L'OM (0-0). Cissé zal ongetwijfeld uit zijn op een revanche.

Overige wedstrijden van dit weekend:

Zaterdag:
RC Lens - Toulouse
AS Monaco - Valenciennes
Sochaux - Stade Rennes
FC Metz - SM Caen
Le Mans - Strasbourg

Zondag:
Saint Etienne - Nice
Bezig met laden …