voetbalzone

Vooruitblik Ligue 1: speelronde 29

14 mrt 2008, 13:33
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2008, 13:33
Advertentie
Velen dachten dat Karim Benzema komend weekend voor het laatst tegen AS Monaco zou spelen, maar de Monegasken zijn voorlopig nog niet van de spits af. De topscorer van Olympique Lyon verlengde gistermiddag zijn contract bij de Franse koploper en blijft tot de zomer van 2013 in Frankrijk. Morgenmiddag heropent hij de jacht op doelpunten.

Lyon reist morgenmiddag af zonder de geblesseerden Juninho en Sidney Govou. Eerstgenoemde liep woensdag op de training een dijbeenblessure op, terwijl Govou al langer kampt met hamstringproblemen. Lyon heeft al sinds 2001 niet meer gewonnen bij AS Monaco, de huidige nummer negen van de ranglijst.

Runner-up Girondins Bordeaux hoopt dat Monaco die reeks kan doorzetten. Bordeaux neemt het zelf op tegen Racing Strasbourg. Middenvelder Wendel zal het duel met de nummer vijftien van de ranglijst aan zich voorbij laten gaan. De Braziliaan raakte vorige week in de topper tegen Lyon (4-2 verlies) geblesseerd aan zijn enkel en zal twee weken uit de roulatie zijn.

Doelman Gennaro Bracigliano gelooft niet dat zijn ploeg Nancy de derde plek uit handen gaat geven. "De opmars van Olympique Marseille is indrukwekkend, maar wij hebben alles nog in eigen hand", vertelde de keeper op de website van zijn werkgever. Dit weekend neemt Nancy, dat geen basiskrachten hoeft te missen, het op tegen laagvlieger Sochaux.

Marseille staat inmiddels nog maar drie punten achter op Nancy en zou de ploeg dit weekend kunnen passeren op de ranglijst. De formatie van Erik Gerets moet dan zelf ruim zien te winnen van RC Lens, terwijl Nancy dan moet verliezen. Marseille ziet Loic Remy, Toifilou Maoulida en Nadir Belhadj terugkeren bij tegenstander Lens.

De zorgen van Paris Saint-Germain worden steeds groter. De ploeg uit de hoofdstad, ooit een kampioenskandidaat in de Ligue 1, staat vierde van onderen en moet vrezen voor degradatie. Een overwinning op middenmotor Valenciennes zou voor wat lucht kunnen zorgen. Vleugelverdediger Bernard Mendy kan PSG daar niet mee helpen; hij is geblesseerd.

Overige wedstrijden van dit weekend:

Zaterdag:
FC Metz - Nice
Lille - SM Caen
Lorient - Auxerre
Saint Etienne - Toulouse
Le Mans - Stade Rennes

Zondag:
Geen
Bezig met laden …