voetbalzone

Vooruitblik Ligue 1: speelronde 32

04 apr 2008, 15:34
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2008, 15:34
Advertentie
De strijd om het Franse landskampioensschap wordt met de week minder spannend. Olympique Lyon blijft rustig zijn wedstrijden winnen, terwijl de concurrentie nog wel eens een steek wil laten vallen. "We zijn er bijna", realiseert coach Alain Perrin.

Aankomende zondag gaat Lyon op bezoek bij Olympique Marseille. De koploper reist hoogstwaarschijnlijk af zonder Karim Benzema, die ook vorige week al ontbrak. "Karim heeft nog geen bal aangeraakt", vertelde Perrin aan L'Equipe. "Het lijkt dus niet logisch dat hij zal spelen, maar we wachten tot het laatste moment."

Marseille zal moeten winnen van Lyon om de hoop op Champions League-voetbal levend te houden. De cijfers spreken echter tegen de formatie van Erik Gerets; Marseille won in het seizoen 1996-1997 voor het laatst in eigen huis van Lyon. De laatste ontmoeting in het Stade Velodrome eindigde in een sprekende 1-4 nederlaag.

Runner-up Girondins Bordeaux moet het dit weekend stellen zonder Johan Micoud. De spelmaker is niet geblesseerd of geschorst, maar wordt door coach Laurent Blanc in bescherming genomen. Micoud versierde vorige week een penalty in de 2-1 zege op Nancy. "Vervolgens kreeg hij de hele media over zich heen", vertelde Blanc. "Dat heeft hem erg geraakt. Daarom heb ik hem buiten de selectie gelaten."

Dat is goed nieuws voor Stade Rennes, de tegenstander van Bordeaux dit weekend. Rennes kan de punten goed gebruiken om uitzicht te houden op Europees voetbal. De formatie ontvangt Bordeaux met een vrijwel fitte selectie en is in de wetenschap dat het in een goede vorm verkeert. Uit de laatste zes duels werden veertien punten gehaald.

Onderin strijd Racing Lens tegen degradatie. De kwakkelende topclub ontmoet hekkensluiter FC Metz, dat zich slechts op papier nog kan handhaven. Gervais Martel, voorzitter van Lens, heeft de supporters opgeroepen om niet te gaan protesteren tegen de slechte resultaten. "Ik begrijp dat de supporters boos zijn, maar juist nu heeft de ploeg hun nodig. Ik hoop dat onze fans zich van de beste kant zullen laten zien."

Overige wedstrijden van dit weekend:

Zaterdag:
Auxerre - Sochaux
Racing Strasbourg - AS Monaco
Toulouse - Lorient
Nice - Lille
Saint Etienne - Le Mans
SM Caen - Valenciennes

Zondag:
Geen
Bezig met laden …