voetbalzone

Vooruitblik Ligue 1: speelronde 34

18 apr 2008, 14:15
Laatst bijgewerkt: 18 apr 2008, 14:15
Advertentie
De voorsprong is met vier punten niet enorm, maar in Frankrijk rekent iedereen op de titelprolongatie van Olympique Lyon. "Maar juist dat moeten, dat kan ons opbreken", vreest Lyon-coach Alain Perrin. De oefenmeester hoopt dat zijn ploeg scherp kan blijven.

De volgende stap richting het kampioensschap moet Lyon zetten tegen Racing Strasbourg. De koploper gaat morgen op bezoek bij laagvlieger Strasbourg, dat de punten hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie. Fabio Grosso keert terug bij Lyon. De Italiaan miste de afgelopen wedstrijd wegens een knieblessure maar is nu weer fit.

Runner-up Girondins Bordeaux blijft geloven in de titel. "Er is nog steeds een behoorlijk gat, maar het is niet onoverbrugbaar", stelt coach Laurent Blanc. "We weten wat we moeten doen en dat is alles winnen, terwijl Lyon dan nog twee keer moet verliezen." De eerste tegenstander waar van gewonnen moet worden heet Toulouse.

Olympique Marseille denkt niet meer aan het kampioensschap, maar heeft de punten nog altijd hard nodig in de strijd om Champions League-voetbal. In de aankomende wedstrijd tegen Lille kan coach Erik Gerets mogelijk geen beroep doen op Mamadou Niang. De spits kampt met een spierblessure en is een vraagteken.

Marseille deelt de derde plek momenteel met Nancy, dat dit weekend middenmoter Le Mans ontvangt. De formatie heeft wat recht te zetten na de 2-1 nederlaag die vorige week werd geleden bij Lille. Bij Nancy zijn er geen nieuwe blessuregevallen bijgekomen, waardoor de ploeg op volle oorlogssterkte kan beginnen.

Onderin is het nog altijd spannend voor Paris Saint Germain. De kwakkelende topclub staat achttiende en gaat morgen op bezoek bij Caen, de nummer twaalf van de Ligue 1. PSG moet het stellen zonder Jerome Rothen, die met een hamstringblessure in Parijs achterblijft.

Overige wedstrijden van dit weekend:

Zaterdag:
Racing Lens - Sochaux
Stade Rennes - Valenciennes
Nice - Monaco
Saint Etienne - Lorient
Auxerre - FC Metz

Zondag:
Geen
Bezig met laden …