voetbalzone

Vooruitblik Ligue 1: speelronde 35

25 apr 2008, 14:19
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2008, 14:19
Advertentie
Hoewel Olympique Lyon theoretisch nog in te halen is door Girondins Bordeaux is de meeste spanning uit de Ligue 1 wel verdwenen. "Niemand twijfelt nog of we kampioen worden. Ook wij niet", sprak coach Alain Perrin gewaagde woorden.

Spannend is wel de strijd om de derde plek, die recht geeft op Champions League-voetbal. Momenteel staat Nancy op deze plaats. De ploeg reist aankomende zondag met een fitte selectie naar Valenciennes. "We hebben het in eigen hand", weet voorzitter Jacques Rousselot. "Voor de club zou de Champions League iets geweldigs zijn. Nu we er zo dichtbij zijn, moeten we het halen."

Nancy heeft een voorsprong van een punt op Olympique Marseille. De formatie van Erik Gerets verloor vorige week verrassend van Lille en gaat tegen AS Monaco op zoek naar revanche. Lorik Cana en Mamadou Niang kunnen weer meespelen. Eerstgenoemde keert terug van een schorsing, terwijl Niang herstelt is van een knieblessure.

Girondins Bordeaux heeft niets meer te verliezen. De ploeg staat ver voor op Nancy en Marseille en is inmiddels al verzekerd van Champions League-deelname volgend seizoen. "Maar we willen meer", doelde coach Laurent Blanc op een eventueel kampioensschap. Om in de race te blijven moet zaterdag gewonnen worden van Nice.

Jeremy Toulalan en Anthony Reveillere ontbreken dit weekend wanneer Olympique Lyon het opneemt tegen Caen. Toulalan kampt met een knieblessure, terwijl Reveillere een schorsing moet uitzitten. Caen is een middenmoter in de Franse competitie en heeft nog uitzicht op Europees voetbal.

Dat geldt niet voor Paris-Saint Germain. De topclub blijft maar kwakkelen en verkeert in serieus degradatiegevaar. De hoofdstedelingen staan onder de streep en het verschil met 'veiligheid' bedraagt drie punten. Voor het aankomende duel met Auxerre is Jerome Rothen een groot vraagteken. De buitenspeler heeft deze week niet kunnen trainen wegens een hamstringblessure.

Overige wedstrijden van dit weekend:

Zaterdag:
Le Mans - Racing Lens
Sochaux - Lorient
FC Metz - Saint Etienne
Lille - Toulouse
Stade Rennes - Racing Strasbourg

Zondag:
Geen
Bezig met laden …