voetbalzone

Vooruitblik Ligue 1: speelronde 36

02 mei 2008, 14:18
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2008, 14:18
Advertentie
Olympique Lyon staat op de drempel van het zevende kampioensschap op rij. Wanneer de koploper dit weekend weet te winnen en achtervolger Girondins Bordeaux verliest van Olympique Marseille, dan kan de champagne ontkurkt worden. "Ik ben er klaar voor", zei voorzitter Jean-Michel Aulas met een knipoog.

Lyon gaat morgenmiddag op bezoek bij Nice, de nummer negen van de ranglijst. Voor Kim Kallstrom wordt het mogelijke kampioensduel een bijzondere. De middenvelder zal naar alle waarschijnlijkheid linksback spelen, aangezien Fabio Grosso en Anthony Reveillere ontbreken.

Laurent Blanc, coach van Bordeaux, meent dat de fans van Lyon nog even geduld moeten hebben. "Wij zijn niet van plan om de race dit weekend definitief op te geven", sprak de oefenmeester duidelijke taal. Blanc heeft een vrijwel fitte selectie tot zijn beschikking. Slechts spits Fernando Cavenaghi zal wegens een blessure moeten passen.

Olympique Marseille wil Lyon graag kampioen maken. "We móéten winnen van Bordeaux", sprak vleugelspeler Kanga Akale op de officiële website van de club. "Alleen dan blijven we Nancy voor, aangezien ik die dit weekend wel zie winnen." Nummer vier Nancy treedt aan tegen het in degradatienood verkerende Racing Strasbourg.

Strasbourg heeft slechts drie punten minder dan Paris-Saint Germain, dat maar niet uit de degradatiezorgen weet te komen. De hoofdstedelingen gaan dit weekend zonder de geblesseerde Jerome Rothen op bezoek bij Toulouse, dat evenveel punten heeft als PSG. Toulouse heeft echter een beter doelsaldo.

Ook Racing Lens heeft 38 punten maar een beter doelsaldo dan Paris-Saint Germain. De topclub ontvangt dit weekend AS Monaco. "We hebben dit jaar veel problemen gekend, maar nu is het tijd om die problemen achter ons te laten", sprak Lens-manager Daniel Leclercq. "Het is tijd voor een overwinning zodat we degradatie uit het hoofd kunnen zetten."

Overige wedstrijden van dit weekend:

Zaterdag:
Sochaux - FC Metz
Lorient - Le Mans
SM Caen - Stade Rennes
Auxerre - Valenciennes

Zondag:
Saint Etienne - Lille
Bezig met laden …