voetbalzone

Vooruitblik Premier League: speelronde 36

25 apr 2008, 16:03
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2008, 16:03
Advertentie
"We kunnen een geweldige slag slaan", beseft Manchester United-manager Sir Alex Ferguson. Zijn ploeg gaat aankomende zondag op bezoek bij achtervolger Chelsea. Bij een zege voor United is titelprolongatie zo goed als zeker een feit.

Met nog drie wedstrijden te spelen heeft Manchester United een voorsprong van drie punten op Chelsea. "We staan er goed voor", weet ook Ferguson. De coach zag hoe zijn selectie woensdagavond ongehavend uit de strijd kwam tegen Barcelona (0-0) en heeft zodoende een vrijwel fitte selectie tot zijn beschikking. Slechts Nemanja Vidic is een twijfelgeval.

Chelsea hield aan de Champions League-ontmoeting met Liverpool (1-1) eveneens geen nieuwe blessuregevallen over. Michael Essien keert terug in de basis, nadat hij het doordeweekse duel had moeten laten schieten vanwege een schorsing. Frank Lampard ontbreekt naar alle waarschijnlijkheid. De middenvelder verloor deze week zijn moeder en krijgt van Chelsea alle tijd om dit slechte nieuws te verwerken.

Nummer drie van de ranglijst Arsenal komt pas maandagavond in actie. Tegenstander is dan Derby County, de hekkensluiter van de competitie. Alexander Hleb zal niet spelen. De Wit-Rus Rus werd woensdag door de Engelse voetbalbond FA voor drie wedstrijden geschorst vanwege een slaande beweging richting Reading-aanvoerder Graeme Murty. Ook de geblesseerden Abou Diaby en Tomas Rosicky komen niet in actie.

Liverpool neemt het op tegen het in degradatienood verkerende Birmingham City. The Reds zullen afreizen zonder Fabio Aurelio, die afgelopen dinsdag geblesseerd raakte in het Champions League-duel met Chelsea. Voor de Braziliaan zit het seizoen erop.

Het derde team dat onder de degradatiestreep staat is Fulham. De werkgever van onder andere Jari Litmanen en Erik Nevland heeft vijf punten minder dan het 'veilige' Reading en moet dit weekend winnen om uitzicht te houden op handhaving. Tegenstander is Manchester City, de nummer acht van de ranglijst.

Overige wedstrijden van dit weekend:

Zaterdag:
Sunderland - Middlesbrough
Wigan Athletic - Reading
West Ham United - Newcastle
Tottenham Hotspur - Bolton Wanderers

Zondag:
Portsmouth - Blackburn Rovers
Everton - Aston Villa
Bezig met laden …