voetbalzone

Vooruitblik Primera División: speelronde 31

04 apr 2008, 14:55
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2008, 14:55
Advertentie
Nu het even wat minder gaat in de competitie worden succesjes in de bekercompetities extra gevierd bij Getafe. Verdediger Cosmin Contra gelooft dat zijn ploeg na de 1-1 bij Bayern München dicht bij de halve finale van de UEFA Cup is. "Dit is een geweldig resultaat. We kunnen historie schrijven", beseft Contra.

De Roemeense verdediger ontbreekt aankomend weekend, wanneer Getafe het opneemt tegen Barcelona. Deco zal de wedstrijd moeten missen wegens een blessure, terwijl Ronaldinho opnieuw een twijfelgeval is. De Braziliaan trainde deze week weer mee met de groep, maar verscheen vanochtend niet op het trainingsveld.

Koploper Real Madrid verwelkomt Pepe terug in de selectie voor het duel met Real Mallorca. Ook Guti, Fernando Gago en Gabriel Heinze kunnen spelen. Het trio liep deze week blessures op, maar de kwetsuren blijken niet ernstig. Gonzalo Higuain zal de geblesseerde Ruud van Nistelrooy weer vervangen in de spits.

Villarreal is uitgegroeid tot een van de verrassingen van het seizoen. De ploeg staat na de 3-0 zege op Atletico Madrid op de tweede plek en het gaat dit weekend op bezoek bij Sevilla. Villarreal moet Guille Franco en John Dahl Tomasson missen wegens blessures. Ook Diego Godín, Matías Fernández en Gonzalo Rodríguez hebben last, maar het drietal kan hoogstwaarschijnlijk gewoon in actie komen.

Een andere verrassing dit seizoen: Racing Santander. De bescheiden club heeft inmiddels vijftig punten verzameld en staat daarmee op een gedeelde vierde plek in de Primera División. Komende zondag ontvangt de formatie laagvlieger Deportivo La Coruna.

Atlético Madrid deelt de vierde plek met Racing Santander. De Madrilenen ontvangen dit weekend Almeria, dat achtste staat. Simao Sabrosa is weer fit na een spierblessure en keert terug in de basiself.

Overige wedstrijden van dit weekend:

Zaterdag:
Osasuna - Recreativo Huelva

Zondag:
Real Murcia - Valencia
Real Zaragoza - Real Betis
Levante - Real Valladolid
Athletic Bilbao - Espanyol
Bezig met laden …