voetbalzone

Vooruitblik Primera División: speelronde 35

02 mei 2008, 15:15
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2008, 15:15
Advertentie
Real Madrid is nog maar een overwinning verwijderd van titelprolongatie. De Koninklijke heeft met nog vier wedstrijden voor de boeg een voorsprong van tien punten op Villarreal en gaat dit weekend op bezoek bij Osasuna. "Daar gaan we kampioen worden", sprak Wesley Sneijder vol vertrouwen.

De middenvelder start in de basis bij Real Madrid, evenals spits Ruud van Nistelrooy. De Nederlander stond weken aan de kant met een enkelblessure maar is op tijd herstelt voor de kampioenswedstrijd. Spelmaker Guti is een twijfelgeval, evenals verdediger Sergio Ramos. Hij kampt met buikklachten.

Javad Nekounam, middenvelder van Osasuna, is vol vertrouwen dat zijn ploeg het feestje van Real kan uitstellen. Dit ondanks het feit dat Osasuna 35 punten minder heeft dan Real en in degradatiezorgen verkeert. "Toch weet ik zeker dat we ze zullen verslaan", sprak de Iraniër vol goede moed. Osasuna moet het stellen zonder spits Dady.

Villarreal hoopt dat Nekounam gelijk krijgt. De formatie denkt stiekem nog aan de titel en neemt het dit weekend op tegen Getafe. Fabricio Fuentes en Josico zullen het duel wegens blessures moeten laten schieten. "We zullen vechten tot het bittere eind", sprak voorzitter Fernando Roig. "Zoals gewoonlijk gaan we dit weekend voor de winst en hopen we dat Real geen kampioen wordt."

De kans dat Villarreal alsnog beslag legt op de titel is klein, maar een zege op Getafe zou de ploeg wel een grote stap dichterbij de felbegeerde tweede plek brengen. Deze plek geeft recht op Champions League-deelname. Achtervolger Barcelona heeft vier punten minder dan Villarreal en treedt dit weekend aan tegen Valencia.

De nummer drie en vier van Spanje kwalificeren zich voor de voorronde van de Champions League. Momenteel staat Atlético Madrid vierde, maar de Madrilenen zouden dit weekend wel eens gepasseerd kunnen worden door het verrassend sterke Racing Santander. De formatie heeft twee punten minder dan de hoofdstedelingen en ontvangt dit weekend laagvlieger Real Murcia.

Overige wedstrijden van dit weekend:

Zaterdag:
Atletico Madrid - Recreativo Huelva
Real Zaragoza - Deportivo la Coruna

Zondag:
Levante - Espanyol
Almeria - Real Betis
Sevilla - Real Valladolid
Athletic Bilbao - Mallorca
Bezig met laden …