voetbalzone

Vooruitblik Primera División: speelronde 38

16 mei 2008, 15:29
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2008, 15:29
Advertentie
Nu de titelstrijd al even beslist is en ook de Champions League-tickets verdeeld zijn kan de blik in Spanje naar onderen gericht worden. Levante en Real Murcia zijn reeds gedegradeerd, maar de vraag is wie er met het duo meeglijdt. Real Zaragoza, Osasuna, Recreativo Huelva en Real Valladolid verkeren in onzekerheid.

Real Zaragoza staat er het slechtst voor. De ploeg heeft 42 punten; een minder dan Osasuna. Zaragoza neemt het zondag op tegen Real Mallorca, dat een zege goed kan gebruiken in de strijd om Europees voetbal. "Mijn spelers moeten zich beseffen dat ze alles moeten geven", zei Zaragoza-coach Alberto Zapater. "Het is een zwaar seizoen geweest, maar nu gaat het erom. We moeten winnen."

Ook Osasuna treft een ploeg die de punten nog hard nodig heeft. Mocht Racing Santander zien te winnen van de laagvlieger, dan plaatst de ploeg zich voor het eerst in de historie voor Europees voetbal. Osasuna won vorige week, na vier verloren duels op rij, met 2-1 van Real Murcia. "We hebben zodoende vertrouwen in een goede afloop, hoewel we weten dat het erg zwaar zal worden", aldus clubpresident Patxi Izco.

Recreativo Huelva en Real Valladolid ontmoeten elkaar op de laatste speeldag. De thuisploeg heeft een punt minder dan Valladolid en moet zodoende winnen om zeker te zijn van lijfsbehoud; de gasten hebben aan een punt voldoende. "Het is bijzonder hoe spannend het nog is", vindt Huelva-coach Manolo Zambrano. "We moeten winnen om zeker te zijn. Van een salonremise wil ik niets weten."

Aan de andere kant van de tabel ziet Atletico Madrid nog kans om derde te worden. De formatie moet dan zien te winnen van het kwakkelende Valencia, terwijl Barcelona dan een misstap moet zetten bij Real Murcia. De formatie van Frank Rijkaard is bijzonder slecht in vorm; Barcelona won slechts een van de laatste acht wedstrijden. Mocht de ploeg een plekje zakken op de ranglijst dan heeft dat overigens geen negatieve gevolgen: zowel Barcelona als Atletico Madrid spelen in de zomer voorronde Champions League.

De wedstrijd tussen kampioen Real Madrid en hekkensluiter Levante wordt mogelijk afgelast. De spelersgroep van Levente is in staking gegaan wegens een vete tussen het bestuur en de spelers. De laatstgenoemden wachten al maandenlang op hun salaris en weigeren vooralsnog om aankomend weekend in actie te komen.

Overige wedstrijden van dit weekend:

Zaterdag:
Geen

Zondag:
Getafe - Real Betis
Sevilla - Athletic Bilbao
Deportivo la Coruna - Villarreal
Espanyol - Almeria
Bezig met laden …