voetbalzone

Vooruitblik Serie A: speelronde 37

09 mei 2008, 15:06
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2008, 15:06
Advertentie
Internazionale krijgt de volgende kans om kampioen van Italië te worden. Wanneer de formatie dit weekend wint en AS Roma zet een misstap, dan kan de champagne ontkurkt worden. "Het wordt nu wel eens tijd", glimlacht eigenaar Massimo Moratti gespannen.

Voor Inter staat dit weekend de thuiswedstrijd tegen Siena op het programma. Zlatan Ibrahimovic, Cristian Chivu en Luis Figo zullen vanwege blessures ontbreken in de mogelijke kampioenswedstrijd; Nicolas Burdisso, Dejan Stankovic en Olivier Dacourt zijn twijfelgevallen. Bij Siena ontbreekt alleen Valerio Bertotto.

AS Roma verwelkomt Philippe Mexes terug in de selectie voor de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo. De Franse verdediger ontbrak gisteravond in de bekerwedstrijd tegen Catania wegens een schorsing. "We moeten realistisch zijn: Inter heeft de beste papieren om kampioen te worden", zei Roma-coach Luciano Spalletti. "Maar Siena is een ploeg die kan verrassen. Ik vind ze erg sterk en hoop dat ze Inter kunnen verrassen."

Nummer drie Juventus is zeker van Champions League-voetbal volgend seizoen; AC Milan en Fiorentina strijden om de vierde plek, die recht geeft op de voorronde van het miljoenenbal. Milan gaat zondag op bezoek bij Napoli en reist af zonder Andrea Pirlo. De middenvelder is geschorst.

Ook bij Fiorentina zit een key-player zondag een schorsing uit. Adrian Mutu kan dit weekend wegens een straf niet in actie komen tegen Parma. Parma heeft de punten nog hard nodig in de strijd tegen degradatie en zal volgens spits Cristiano Lucarelli 'alles geven'. "Ik ben niet naar Parma gekomen om te degraderen", benadrukte de aanvaller. "We gaan ervoor."

De wedstrijd tussen Reggina en Empoli kan beslissend zijn in de strijd tegen degradatie. Empoli staat momenteel onder de streep, met drie punten minder dan het 'veilige' Reggina. Zondag kan Empoli bij een zege langszij komen. Mocht de thuisploeg de overwinning in eigen huis houden, dan lijkt Empoli zeker van degradatie naar de Serie B.

Overige wedstrijden van dit weekend:

Zaterdag:
Geen

Zondag:
Palermo - Sampdoria
Juventus - Catania
Udinese - Cagliari
Livorno - Torino
Genoa - Lazio
Bezig met laden …