voetbalzone

Vooruitblik Serie A: speelronde 38

16 mei 2008, 15:03
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2008, 15:03
Advertentie
Italië maakt zich op voor een zinderende titelstrijd. Met nog een speelronde te gaan is het verschil tussen Internazionale en AS Roma slechts een punt. Fiorentina en Milan strijden ondertussen om een Champions League-ticket; Parma vecht voor handhaving.

Parma, dat in 1995 en 1999 nog beslag legde op de UEFA Cup, staat op het punt van degraderen. De ploeg heeft twee punten minder dan Catania en ontvangt dit weekend koploper Internazionale. Andrea Manzo, die de onlangs ontslagen Hector Cuper opvolgde, moet het stellen zonder drie geschorste spelers en heeft daarnaast een lijst vol blessures. "Het zal erg moeilijk worden", wist Manzo.

Esteban Cambiasso zal de kampioenswedstrijd van Internazionale aan zich voorbij moeten laten gaan. De Argentijnse middenvelder is geblesseerd en kan dit weekend onmogelijk in actie komen. Voormalig Ajacieden Maxwell en Cristian Chivu zijn daarnaast twijfelgevallen. Goed nieuws kwam er van Zlatan Ibrahimovic; hij zal naar alle waarschijnlijkheid meereizen naar Parma.

AS Roma neemt het op tegen die andere ploeg in degradatienood: Catania. Aanvoerder Francesco Totti gelooft niet dat Inter de voorsprong nog uit handen zal geven, maar zijn ploeggenoot Cicinho heeft meer vertrouwen. "Inter staat onder een enorme druk en zit niet lekker in zijn vel. Ik weet vrijwel zeker dat wij de Scudetto pakken."

De Champions League lonkt voor Fiorentina. De ploeg heeft twee punten meer dan concurrent AC Milan, maar heeft wel een minder doelsaldo dan de ploeg van Carlo Ancelotti. Er zal dus gewonnen moeten worden van Torino, dat zich vorige week veilig speelde. Fiorentina mist Adrian Mutu en Marco Donadel wegens schorsingen.

Gennaro Gattuso heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor AC Milan gespeeld. De middenvelder liet eerder doorschemeren geen trek te hebben in UEFA Cup-voetbal en het ligt in de lijn der verwachting dat de Italiaan zal vertrekken wanneer Milan zich niet weet te plaatsen voor de Champions League. De aankomende wedstrijd tegen Udinese moet Gattuso missen wegens een schorsing. Nesta ontbreekt vanwege diezelfde reden.

Overige wedstrijden van dit weekend:

Zaterdag:
Sampdoria - Juventus

Zondag:
Cagliari - Reggina
Lazio - Napoli
Empoli - Livorno
Atalanta Bergamo - Genoa
Siena - Palermo
Bezig met laden …