voetbalzone

Voorzitter Australische bond noemt periode-Verbeek 'een succes'

Matthijs van Laar25 jun 2010, 12:11
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2010, 12:11
Advertentie

Frank Lowy, voorzitter van de Australische voetbalbond (FFA), is tevreden met de verrichtingen die Pim Verbeek de voorbije jaren heeft verricht. De Socceroos werden eerder deze week uitgeschakeld op het WK, maar sloten het toernooi in stijl af met een zege op Servië. Volgens Lowy het perfect einde van een goed tijdperk.

/

“Hij was een succes”, vertelt de preses in de Sydney Morning Herald. “We hebben ons als eerste geplaatst voor het WK en we waren dichtbij de achtste finales. Vier jaar geleden hadden we vier punten nodig om daar te komen en dit keer waren dat er vijf. Al met al denk ik dat ik kan stellen dat Verbeek Australië in goede staat heeft achtergelaten.”

Wie de Rotterdammer moet gaan opvolgen is nog onduidelijk. “We zullen de juiste man vinden”, belooft Lowy. “Australië heeft een goede ploeg. Bovendien is ons land een fijne plek om te verblijven, het gaat ons zeker lukken. No worries.” Het is overigens nog onduidelijk wie van de huidige ploeg tot de beschikking van de nieuwe coach zal staan. Oud-Feyenoorder Brett Emerton lijkt in ieder geval door te willen gaan.

“Het wordt interessant om te zien wat de oudere jongens gaan doen”, vertelt de winger op de website van de FIFA. “We hebben in de laatste twee wedstrijden laten zien dat we nog niet te oud zijn en ik denk dat er nog altijd een goede mix te maken is van jong en oud. We hebben nog genoeg energie over. Maar ik weet zeker dat een paar jongens afscheid zullen nemen. Zelf ga ik graag door, zolang ik word geselecteerd.

Bezig met laden …