voetbalzone

Voorzitter Barcelona begrijpt het niet: 'Ik zou zeggen 'teken gewoon''

Bart Kruyt05 jun 2015, 08:40
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2015, 08:40
Advertentie

Speelt Dani Alves zaterdag tegen Juventus zijn laatste wedstrijd voor Barcelona of niet? De rechtsback beschikt over een aflopend contract en kan bijtekenen, maar voor slechts een jaar, terwijl Dani Alves hoopt op een meerjarige verbintenis. Manchester United en Paris Saint-Germain liggen op de loer, maar Josep Maria Bartomeu hoopt dat Dani Alves gewoon bij Barcelona blijft.

voetbalzone

De voorzitter begrijpt niet zo goed waar de Braziliaan over twijfelt. "We hebben hem een goede aanbieding gedaan voor een nieuw contract, een aanbieding waar respect uit spreekt", meent Bartomeu. "Hij weet precies wat de aanbieding is, maar hij moet zelf beslissen. Als hij het aan mij zou vragen, dan zou ik zeggen 'teken gewoon', want het is een mooi contract bij Barcelona, in mijn ogen de grootste club van de wereld. Maar nogmaals, hij moet zelf beslissen."

De 32-jarige Dani Alves speelt al sinds 2008 voor Barcelona en eind mei haalde hij tijdens een vlammende persconferentie nog behoorlijk uit: "Ik wil mezelf wel beschermen tegen alle leugens die verteld zijn", zei de back toen. "Het is echt niet zo dat ik alleen maar aan geld denk, maar ik wil me wel gewaardeerd voelen. Ik heb niet het idee dat de club mij genoeg waardeert voor alles wat ik heb gedaan. Ik wil geen onrust veroorzaken, maar ik wil mezelf wel verdedigen. Het is nog altijd zo dat ik bij Barcelona wil blijven. Nogmaals: het gaat niet om geld, het gaat om respect.”

Bezig met laden …