voetbalzone

Voorzitter Brits comité houdt hoop op Brits elftal OS

31 mrt 2009, 15:25
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2009, 15:25
Advertentie
In Groot-Brittannië leeft de drang naar één Brits voetbalelftal onverminderd voort. Andrew Hunt, voorzitter van het Brits Olympisch Comité (BOA), liet zich dinsdag opnieuw horen over de toekomstige samenstelling van een Olympische afvaardiging.

Hunt spoorde tegenover persbureau Reuters critici van een dergelijk team aan om bezwaren opzij te zetten. “Ons uitgangspunt blijft onveranderd, we zijn er absoluut voor om in zowel het mannen- als vrouwenvoetbal een team te creëren en zijn daarin niet van gedachten veranderd. We willen niet dat ambtenaren en politici ons in de weg zitten. Het blijft een uitdaging om een ploeg te vormen.”

Gerry Sutcliffe, minister van Sport bij de Engelsen, liet onlangs weten dat een Brits Olympisch elftal voornamelijk uit Engelsen zou bestaan. De nationale bonden van Schotland, Wales en Noord-Ierland vrezen namelijk dat hun onafhankelijk status in het gedrang komt bij een samensmelting van één Brits Olympisch voetbalteam.

FIFA-president Sepp Blatter zei eerder al dat een Brits elftal alleen uit Engelse speler zou moeten bestaan, om dergelijke situaties en zorgen te vermijden. Hunt sluit zich daarbij aan: “Het zou fantastisch zijn wanneer alle bonden spelers aandragen voor een Brits elftal, maar uiteindelijk zullen we de meningen en gevoelens van de nationale bonden respecteren.”

De wereldvoetbalbond FIFA erkent de vier Britse landen apart, maar het Internationaal Olympisch Comité (IOC) behandelt het kwartet als één natie. Sinds 1960 kwam er geen Brits voetbalelftal meer opdraven bij de Olympische Spelen.
Bezig met laden …