voetbalzone

Voorzitter Chovanec volgt trainer Bilek op

12 mei 2008, 14:13
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2008, 14:13
Advertentie
Michal Bílek is één speeldag voor het einde van het seizoen op staande voet ontslagen door Sparta Praag. De hoofdtrainer wordt verantwoordelijk gehouden voor het verloren lijstaanvoerderschap aan stadsgenoot Slavia Praag. Oud-PSV'er Jozef Chovanec, tegenwoordig voorzitter van de Tsjechische topclub, is zijn opvolger.

Sparta Praag verloor zaterdag met 2-1 van Banik Ostrava, terwijl Slavia geen problemen had met Mladá Boleslav (2-0). Met nog één speeldag te gaan zijn de rollen nu omgekeerd: Slavia heeft twee punten voorsprong op Sparta en kan volgende week in de thuiswedstrijd tegen FC Jablonek de landstitel opeisen.

Bilek (43) was bijna twee jaar in dienst en won vorig seizoen de dubbel met Sparta Praag. De coach had eerder dit seizoen al aangegeven aan zijn laatste seizoen bezig te zijn, maar de clubleiding nam kort voor het einde van de competitie geen halve maatregelen.

Chovanec zal deze week twee keer op de bank van Sparta Praag zitten: dinsdag in de bekerfinale tegen Slovan Liberec en zaterdag op de laatste speeldag eveneens tegen Slovan Liberec. Daarna zal hij de naam van de nieuwe trainer bekendmaken.
Bezig met laden …