voetbalzone

Voorzitter Espanyol dreigt met staking: ‘Dit is oneerlijk en frauduleus’

Gijs Freriks07 okt 2013, 19:46
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2013, 19:46
Advertentie
/

Hoewel Atlético Madrid nu tweede staat, maken normaal gesproken Barcelona en Real Madrid de dienst uit in de Primera División. Die twee ploegen zijn doorgaans oppermachtig in de eigen la Liga en dat stuit Joan Collet tegen de borst. De president van Espanyol meent dat er van een eerlijke competitie geen sprake is en dreigt zelfs met een staking.

Collet pleit voor een ‘eerlijkere’ verdeling van de televisierechten. Momenteel strijken Barcelona en Real bijna de helft (ongeveer 320 miljoen euro) van de gelden op. “De Spaanse competitie is niet eerlijk en frauduleus”, zegt de voorzitter van los Periquitos tegen Barcelona Tribune. “Alle andere clubs zien nu alleen maar donker aan het einde van de tunnel. Als een competitie zo voorspelbaar is, dan mag je het geen competitie noemen. De televisiegelden moeten hier op de manier van de Premier League verdeeld worden.”

“In dat geval krijgen Real en Barcelona allebei al zestig miljoen minder”, rekent Collet voor. “We moeten ons professionele voetbal anders inrichten, want de kleinere clubs voelen zich gedupeerd. Bondsvoorzitter Javier Thebes zegt dat wij moeten genieten van spelers van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, maar dat is het probleem niet. Het probleem is dat we maar twee teams hebben. Misschien is een staking de oplossing, van ongeveer twee weken. Dan worden de politici tenminste wakker.”

Bezig met laden …