voetbalzone

Voorzitter in Japan neemt afscheid na verzonnen supportersaantallen

Peter Nusselder19 okt 2010, 12:46
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2010, 12:46
Advertentie

Omiya Ardija, een Japanse club die uitkomt in de J-League, moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Preses Seigo Watanabe heeft dinsdag namelijk zijn afscheid aangekondigd op de officiële website van zijn club, nadat er drie jaar lang tienduizenden toeschouwers 'verzonnen' zijn.

Om aan de doelstellingen te voldoen, gaf Omiya Ardija de afgelopen drie jaar een veel te rooskleurig beeld van de aantallen toeschouwers die de thuiswedstrijden van de Japanse club bezochten. Tienduizenden fans werden opgeteld bij de supporters die daadwerkelijk aanwezig waren in het stadion. Het is nog niet bekend of de club gestraft gaat worden voor de imaginaire aanhang.

“Het spijt ons enorm dat we het vertrouwen van onze supporters hebben beschaamd”, laat Watanabe via een videoboodschap op de clubsite weten aan de fans. Twee officials van de club hebben de regels van de J-League overtreden en telden bij de toeschouwersaantallen ook de aanwezige vrijwilligers en andere organisatoren op. In 2010 werd het aantal fans met meer dan 32.000 personen overdreven.

Bezig met laden …