voetbalzone

Voorzitter Salzburg staat ondanks bedroevende start nog achter Stevens

Bart Kruyt18 sep 2010, 13:18
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2010, 13:18
Advertentie

Het tweede seizoen van Huub Stevens bij Red Bull Salzburg valt vooralsnog tegen. De Nederlander raakte deze zomer onder meer topschutter Marc Janko kwijt, slaagde er niet in om Salzburg naar de Champions League te loodsen en kent een bijzonder zwakke start in de competitie. Vooralsnog hoeft Stevens niet te vrezen voor het verliezen van zijn baan.

/

Voorzitter Didi Mateschitz staat nog achter Stevens, die Salzburg vorig jaar wel kampioen wist te maken. “Voor mij is er geen discussie”, zei de preses tegen LAOLA1. “Als we zo gaan denken, moet Schalke 04 ook Felix Magath ontslaan: hij staat na vier wedstrijden zonder punten onderaan. Maar Magath is wel één van de beste trainers ter wereld.”

De start van Salzburg is nog niet zo slecht als die van Schalke, maar met vijf punten uit evenzoveel wedstrijden en een daarbij horende achtste plaats op de ranglijst (van de tien ploegen) is bijzonder teleurstellend. “Misschien hebben we niet slim genoeg ingekocht”, dacht Mateschitz. “Het is oneerlijk om de trainer daarop af te rekenen.”

Bezig met laden …