voetbalzone

Voorzitter stopt om weer te gaan voetballen en scoort direct bij debuut

Bart Kruyt12 mrt 2013, 14:15
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2013, 14:15
Advertentie

Een opvallend bericht uit Ecuador. Jaime Estrada Medranda was voorzitter van de club Manta FC, maar miste het veld en wilde zijn voetballoopbaan hervatten. Medranda ruilde zijn voorzittershamer daarom in voor een paar kicksen en maakte als invaller zijn debuut tegen El Nacional. Kort na zijn entree wist hij zijn eerste wedstrijd op niveau in ruim tien jaar tijd op te luisteren met een goal.

Medranda speelde als jonge jongen in de jeugdopleiding van Manta, maar besloot op achttienjarige leeftijd om een punt te zetten achter zijn loopbaan. De Ecuadoriaan ging naar school om een diploma in bedrijfsmanagement te halen en keerde acht jaar later, met het felbegeerde papiertje op zak, terug naar Manta. Hij werd voorzitter van de club waar hij als kind nog speelde.

De 28-jarige Medranda bleef drie jaar preses, maar wilde weer voetballen. In de regels van de Ecuadoriaanse voetbalbond staat echter dat een voorzitter niet mag spelen bij zijn eigen club, waardoor Medranda besloot om te stoppen als clubpresident. Hij maakt nu deel uit van de eerste selectie van Manta en maakte afgelopen weekend als invaller de 4-0 tegen El Nacional.


Bezig met laden …