voetbalzone

Voorzitter van Blackpool zwaait met geweer: ‘Ik trilde als een blad’

Gijs Freriks02 jul 2015, 21:12
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2015, 21:12
Advertentie

Karl Samuel Oyston heeft de politie op zijn dak gekregen. De voorzitter van Blackpool zou een supporter afgelopen donderdag met een pistool hebben bedreigd en wordt daarover ondervraagd door de politie van Lancashire. Oyston was op weg naar stadion Bloomfield Road toen hij het verbaal aan de stok kreeg met een fan. Het is onduidelijk waar de twee precies onenigheid over hadden.

voetbalzone

Deze supporter, ene Steve Reid, ‘trilde als een blad’, zo vertelt hij donderdagavond aan de Daily Mail: “Ik stond buiten bij het clubhotel met een vriend te praten en na een paar minuten stond hij met zijn dikke wagen voor ons. Hij stapte uit en begon aan zijn tirade, zei dat ik van zijn f**king gebied af moest gaan. Mijn gesprekspartner geloofde niet wat hij zag”, aldus Reid.

“Hij parkeerde zijn auto, schold en zwaaide nog een paar keer met zijn zwarte jachtgeweer. Ik rende naar mijn eigen bus en stond toen vijftien meter van hem vandaan. Ik ben daarna direct naar de politie gegaan.” Het is niet de eerste keer dat de 47-jarige Oyston in opspraak raakt. Hij maakte in het verleden een supporter al eens uit voor een ‘enorme dwaas’ en ‘intellectueel kreupele’.

De zakenman Owen Oyston kocht in 1988 een meerderheidsbelang in Blackpool en midden jaren negentig stond hij de voorzittershamer af aan zijn echtgenote Vicki, omdat hij vanwege een verkrachtingszaak zelf de cel in moest. Karl volgde in 1999 zijn moeder op en de supporters zijn erg ontevreden over de familie Oyston. Zij vinden dat er te weinig wordt geïnvesteerd, het stadion en de spelersgroep in slechte staat fungeren en dat de familie zelf al het geld in haar zakken steekt.

Bezig met laden …