voetbalzone

Voorzitter zet Parma te koop: ‘Jullie moeten je allemaal schamen’

Gijs Freriks30 mei 2014, 19:00
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2014, 19:00
Advertentie

Tommaso Ghirardi heeft Parma in de verkoop gezet. De 39-jarige zakenman is sinds januari 2007 de voorzitter van de club uit de kaasstad, maar wil niets meer met de voetballerij te maken hebben. Dat vertelde hij vrijdag tijdens een speciaal georganiseerde persconferentie.

voetbalzone

De Italiaanse voetbalbond geeft Parma geen startbewijs voor de Europa League omdat het heeft nagelaten drie ton aan belastingen te betalen. I Gialloblu gingen zonder succes in beroep bij het hoogste Italiaanse sporttribunaal. Als Parma ook bij het mondiale sporttribunaal CAS geen gehoor vindt, neemt Torino het Europese ticket over. Ghirardi heeft zijn conclusies echter al getrokken.

“Het is jullie gelukt om mij uit de sport te trappen. Het is jullie gelukt om mij mijn grootste passie te ontnemen”, laat Ghirardi weten. “Jullie zouden je allemaal moeten schamen. Ik ben klaar met het voetbal, ik ben klaar met de sport. De club staat te koop.” Ghirardi, die spelers als Antonio Candreva, Valeri Bojinov, Bernardo Corradi, Cristiano Lucarelli, Gabriel Paletta, Sebastian Giovinco en Jonathan Biabiany kocht, redde de club van de ondergang na het Parmalat-schandaal.

Dat was een fraudezaak die het Parmalat-concern, een zuivelbedrijf, bijna failliet deed gaan. Parmalat was sinds 1990 de eigenaar van Parma, maar moest na het schandaal in 2007 veel spelers verkopen om het hoofd boven water te houden. Ghirardi nam de boel over en onder zijn leiding keerde Parma weer terug in de Serie A.

Bezig met laden …