voetbalzone

Vorm dicht bij allereerste prijs: ‘Prachtig om dit mee te maken’

Erik van Dam23 feb 2013, 09:30
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2013, 09:30
Advertentie

In zijn tweede seizoen bij Swansea City heeft Michel Vorm uitzicht op de eerste prijs in zijn clubloopbaan. De 29-jarige doelman kan met de Welshmen zondag de finale van de Capital One Cup winnen, wanneer Bradford City uit de League Two wordt geklopt. De twee finalisten maken beiden een sprookje mee en nadat alle topteams om hen heen wegvielen, mogen zij het zondag samen uitmaken.

/

In de League Cup, zoals het tweede bekertoernooi, officieel heet, krijgt Gerhard Tremmel dit seizoen steeds de kans van Michael Laudrup. Als alles eerlijk blijft verlopen, zal de Duitser zondag dus ook plaatsnemen tussen de palen. Vorm zal dan niet keepen, maar mócht Swansea winnen, dan voelt de trofee natuurlijk ook als zijn eigen prijs. “Het is prachtig om dit mee te maken. Pas iets langer dan anderhalf jaar speelt dit team in de Premier League.”

‘Dat Swansea City nu al hiertoe in staat zou zijn, had ik ten tijde van mijn overstap van FC Utrecht niet kunnen vermoeden”, zegt Vorm trots tegen Voetbal International. Hij rekent erop dat zijn club de bovenliggende partij zal zijn tegen het dappere Bradford City, dat onder meer Arsenal en Aston Villa elimineerde in het toernooi. “Kwalitatief moet Swansea City op iedere positie een betere speler hebben. De spelers van Bradford City hebben in de League Two geleerd wat vechten, bikkelen is. Maar voor ons zijn geen excuses.”

De weg naar de finale voor Swansea City:
De club stroomde in de tweede ronde in

Swansea City - Barnsley 3-1
Crawley Town - Swansea City 2-3
Liverpool - Swansea City 1-3
Swansea City - Middlesbrough 1-0
Swansea City - Chelsea 0-2 (uit) en 0-0 (thuis)

De weg naar de finale voor Bradford City:
De club begon in de eerste ronde

Notts County - Bradford City 0-1
Watford - Bradford City 1-2
Bradford City - Burton Albion 3-2 (n.v.)
Wigan Athletic - Bradford City 0-0 (w.n.s.)
Bradford City - Arsenal 1-1 (w.n.s.)
Bradford City - Aston Villa 3-1 (thuis) en 2-1 (uit)

Bezig met laden …