voetbalzone

‘Vorm is beter dan Mignolet, dus Swansea moet het dubbele vragen’

Thijs Post30 mei 2014, 09:52
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2014, 09:52
Advertentie

Michel Vorm wordt al geruime tijd in verband gebracht met Liverpool en donderdag maakte Swansea City bekend dat Lukasz Fabianski is gecontracteerd. Een transfer van Vorm lijkt dus weer wat dichterbij: de verwachting is dat Liverpool spoedig een bod van circa zes miljoen euro gaat doen. Neville Southall, de legendarische oud-keeper van Everton en de nationale ploeg van Wales, vindt dat Swansea City geen genoegen moet nemen met dat bedrag.

voetbalzone

“Swansea moet zich afvragen of ze Vorm kunnen behouden”, begint Southall in gesprek met de South Wales Evening Post. “Waarom zouden ze hem willen laten gaan? Zes miljoen euro is een druppel in de oceaan. Ik denk eerder aan twaalf miljoen euro, omdat hij zich bewezen heeft op het niveau van de Premier League. Een goede keeper is ieder seizoen misschien wel goed voor negen punten. Hoeveel is de club dat waard?”

“Vorm past bij het spel van Swansea City, maar hij past ook bij Liverpool”, gaat Southall verder. “Ik vind hem bovendien beter dan Simon Mignolet, op dit moment de eerste keeper van Liverpool. Vorm is scherper en dominanter. Mignolet kostte Liverpool al elf miljoen euro, dus hoeveel moeten ze dan betalen voor Vorm?”

Bezig met laden …