voetbalzone

Vorm niet vrijuit: 'Ik vond het geen gok om de keeper te vervangen'

Matthijs van Laar24 sep 2015, 14:35
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2015, 14:35
Advertentie
voetbalzone

Federico Fazio kan rekenen op bijval van zijn coach. Met een matig optredens tegen rivaal Arsenal droeg de stopper van Tottenham Hotspur voor een belangrijk deel bij aan de 1-2 nederlaag in de Capital One Cup. Mauricio Pochettino staat echter nog altijd achter zijn keuze om de Argentijn te laten starten.

“Ik heb er geen spijt van”, zei de oefenmeester na de gevoelige verliespartij op White Hart Lane. Fazio maakte dit seizoen tot aan het duel met Arsenal nog geen enkele officiële speelminuut. “Maar fouten maken hoort bij het voetbal, dat is niet te vermijden. Spelers zijn geen machines. Federico speelde omdat hij het verdiende. Slecht spelen hoort er nu eenmaal bij.”

Ook Michel Vorm, die Hugo Lloris mocht vervangen, ging niet vrijuit. De Nederlandse doelman liet in de eerste helft een bal glippen, waardoor Mathieu Flamini de rebound kon binnenschieten. “Nee, ik vond het geen gok om de keeper te vervangen”, zei Pochettino daarover. “Ook Michel verdiende zijn kans. Het was voor hem een mogelijkheid om zich te laten zien. We moeten respect tonen voor de spelers.”

Bezig met laden …