Vorm stopt strafschop maar verliest , 'big win' voor Aston Villa

Erik van Dam09 mrt 2013, 16:56
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2013, 16:56

Queens Park Rangers is nog altijd de rode lantaarndrager van de Premier League, maar de Londenaren wonnen zaterdagmiddag voor de eerste keer sinds december 1995 wel de tweede competitiewedstrijd op rij. De ploeg van Harry Redknapp rekende met 3-1 af met Sunderland. Swansea City had minder geluk; ondanks dat Michel Vorm een strafschop stopte, ging de club uit Wales met 2-1 onderuit bij West Bromwich Albion. Jonathan de Guzman had een nare bijdrage met een eigen doelpunt voor the Swans.

/

Reading - Aston Villa 1-2
Ron Vlaar maakte na twee wedstrijden weer zijn rentree voor Aston Villa en pakte met the Villans de tweede zege in de laatste zes duels. Het was een open duel in het Madejski Stadium en de bezoekers kregen de betere kansen; Christian Benteke trof de lat en Andreas Weimann hielp ook een grote mogelijkheid om zeep. Na een halfuur kwam Reading op voorsprong door een mispeer van Nathan Baker, die hierdoor een curieus eigen doelpunt maakte. Benteke schoot de gasten een paar seconden later op aangeven van Weimann echter weer langszij en Gabriel Agbonlahor zette op slag van rust middels een rebound de 1-2 op het scorebord. Reading ging op jacht naar de gelijkmaker, was enkele keren dichtbij en zag nog een treffer afgekeurd worden, maar de drie punten gingen mee naar Birmingham.

Norwich City - Southampton 0-0
Southampton wist buitenshuis wéér niet te winnen. The Saints wonnen maar één keer in de laatste zestien (!) uitwedstrijden en in een regenachtig Norwich kwam de degradatiekandidaat ook niet tot scoren. De ploeg van Mauricio Pocchetino begon nog wel sterk op Carrow Road; een schot van Adam Lallana werd bijvoorbeeld net overgetikt door keeper Mark Bunn. Door het kletsnatte veld was goed voetbal eigenlijk onnodig en dus kon het ook alle kanten op. In de tweede helft kregen beide partijen goede kansen, maar Norwich City kreeg in de slotseconde de beste mogelijkheid. Grant Holt miste echter een strafschop door een knappe redding van Artur Boruc en hierdoor wisten the Canaries opnieuw niet om voor het eerst sinds februari 2007 thuis te winnen van Southampton.

/

Queens Park Rangers - Sunderland 3-1
Voor het eerst dit seizoen zette QPR zowaar twee duels op rij om in winst. Na de 1-2 zege bij Southampton was het nu raak tegen Sunderland. Aanvankelijk zag het daar niet naar uit: the Hoops eerst tegen een achterstand aan, die veroorzaakt werd door Steven Fletcher. Na voorbereidend werk van Stéphane Séssègnon en Adam Johnson maakte hij de kans af. De Londenaren sloegen tien minuten daarna zelf toe en Loïc Rémy schoof de gelijkmaker onder Simon Mignolet door. De gelijkmaker gaf QPR vertrouwen voor het restant en halverwege de tweede helft volleerde Andrew Townsend, die ook betrokken was bij de 1-1, heerlijk de winnende binnen van respectabele afstand. Als kers op de taart zorgde Jermaine Jenas kort voor tijd ook nog eens voor de derde. QPR staat nu gelijk in punten met Reading, dat verloor.

/

West Bromwich Albion - Swansea City 2-1
Na de winst in de League Cup, de zege op Newcastle én de contractverlenging van Michael Laudrup kwam er niet nog een reden voor een feestje bij voor the Swans; zij verlieten The Hawthorns met een onverdiende nederlaag. Voor rust waren de Welshmen bovenliggend en bracht Luke Moore, die bij wijze van uitzondering in de basis mocht beginnen tegen zijn oude club, de wedstrijd op gang. Uit een hoekschop van De Guzman kopte hij binnen. Romelu Lukaku, dit seizoen uitstekend in vorm, tekende al vlot voor de 1-1. Uit een diepe bal van Graeme Dorrans haalde de Belgische sluipschutter de trekker over. Na rust kreeg hij de kans een tweede te maken, maar stuitte hij op Vorm met een niet goed genomen strafschop. Via de schouder van De Guzman kwam WBA vervolgens bemazzeld opnieuw voor en het bofte ook nog eens toen een geldig doelpunt van Roland Lamah niet goedgekeurd werd door de scheidsrechter.

Bekijk hier het eigen doelpunt van Nathan Baker.