79-voudig international: ‘Ik heb nog nooit iemand zo slecht zien spelen’

Mart Oude Nijeweeme19 dec 2022, 08:40
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2022, 08:40

Ousmane Dembélé doet er goed aan om de media even links te laten liggen maandag. De Franse aanvaller veroorzaakte in de verloren WK-finale tegen Argentinië een strafschop en werd na veertig minuten naar de kant gehaald door Didier Deschamps. Stuart Pearce, goed voor 79 interlands in de Engelse nationale ploeg, stelt nog nooit iemand zo'n slechte wedstrijd te hebben zien spelen als Dembélé.

Dembélé was niet de enige Fransman die zich het kaas van het brood liet eten in de WK-finale. De Franse ploeg was grote delen van de wedstrijd nergens te bekennen en keek tien minuten voor rust tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Lionel Messi (strafschop) en Ángel Di María. Deschamps greep daarop keihard in en haalde Olivier Giroud en Dembélé naar de kant. De aanvaller van Barcelona hoefde zelfs niet op een handje te rekenen van zijn coach.

"Hij speelde de slechtste wedstrijd die ik ooit iemand heb zien spelen", zei Pearce bij talkSPORT. "Hij heeft de penalty weggegeven en elke pass van hem mislukte. Ik heb medelijden met die jongen. Zijn optreden was schrikbarend slecht om eerlijk te zijn." De wissel van Deschamps viel volgens Pearce wel te verklaren. "Hij moest wel, want we waren naar een gecrashte auto aan het kijken. Daar leek het op."