voetbalzone

46-voudig Spaans international Thiago Alcántara beëindigt plotseling voetbalcarrière

Mart van Mourik08 jul 2024, 19:28
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:16
Advertentie

Thiago Alcántara stopt met voetballen, zo heeft hij maandagavond bevestigd. Het nieuws hing al even in de lucht, want zondagmiddag meldde transfermarktexpert Fabrizio Romano het al. Nu heeft de 33-jarige middenvelder het ook zelf bevestigd.

"Ik zal altijd bereid zijn terug te geven wat mij is gegeven en ik ben dankbaar dat ik ervan heb genoten", aldus Alcántara in een bericht op zijn social media. "Bedankt, voetbal. En aan iedereen die mij heeft vergezeld en mij gaandeweg een betere speler en beter persoon heeft gemaakt. Tot snel, Thiago."

Alcántara stond tot eind juni nog onder contract bij Liverpool, waar zijn contract afliep. Hij heeft besloten om zijn verbintenis niet te verlengen en hij is ook niet geïnteresseerd in aanbiedingen van andere clubs.

Wat de 46-voudig Spaans international nu precies van plan is, is vooralsnog onduidelijk. Wel maakte Romano al bekend dat de rol van Alcántara in de voetballerij nog lang niet is uitgespeeld.

Mogelijk heeft het vele blessureleed van de middenvelder veel impact gehad op zijn besluit om de kicksen aan de wilgen te hangen. Afgelopen seizoen kwam hij tot slechts vijf speelminuten in de Premier League door een spier- en heupblessure.

Daarmee is het duel met Arsenal (3-1 nederlaag) van begin februari direct zijn laatste profwedstrijd ooit geworden. Ook in het voorgaande seizoen kampte hij al met hamstringklachten en had Alcántara heupproblemen, al kwam hij nog wel tot achttien Premier League-duels.

In de zomer van 2020 maakte Alcántara voor circa 22 miljoen euro de overstap van Bayern München naar Liverpool. Bij der Rekordmeister stond hij onder contract sinds de zomer van 2013, toen hij overkwam van FC Barcelona.

Alcántara won zowel met Barcelona (2011) als met Bayern München (2020) de Champions League. Verder werd hij in totaal elf keer landskampioen en won hij ook tweemaal de wereldbeker voor clubteams. Namens Spanje was hij actief op de EK’s van 2016 en 2021 en op het WK van 2018.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …