Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vraagtekens achter aanvoerderschap Bergwijn: ‘Dat worden pijnlijke interviews’

Laatste update:

Johan Derksen zet zijn vraagtekens achter de keuze van Maurice Steijn om Steven Bergwijn als nieuwe aanvoerder van Ajax aan te wijzen. De 74-jarige analyticus stelt dat Bergwijn niet geschikt is om als uithangbord van zijn club in de media te dienen. Derksen ziet in de huidige selectie van Ajax echter ook weinig alternatieven die wel een geschikte aanvoerder zouden zijn.

Derksen kan zich niet vinden in de beslissing van Steijn om Bergwijn tot aanvoerder van Ajax te bombarderen, zo laat hij weten in een video van Vandaag Inside. “Dat is de eerste fout die de trainer maakt, maar ik snap het als Berghuis geschorst is en andere spelers geen vaste waarde in de basis zijn. Dan heb je weinig keus, maar een aanvoerder van Ajax moet iemand zijn die welbespraakt is. Na iedere wedstrijd moet hij de pers te woord staan en hij kan nog geen drie woorden achter elkaar zeggen.”

“Dan kan het op de training wel een leider zijn, iemand die voorop gaat in de strijd, dat geloof ik wel”, vervolgt Derksen. “Maar het is niet de man die Ajax kan vertegenwoordigen. Dat worden hele pijnlijke interviews. Daar doe je die jongen ook geen plezier mee. Die kan wel heel trots zijn op die band om zijn arm, maar het moet een martelgang zijn om al die interviews te moeten geven.”

Volgens Derksen zijn er echter weinig geschikte alternatieven die Dusan Tadic als aanvoerder van Ajax konden opvolgen. “Dan moet je een nieuwkomer aanvoerder maken die alleen in de Keuken Kampioen Divisie heeft gespeeld (Branco van den Boomen, red.) of een buitenlander die de taal niet spreekt. Maar Bergwijn is daar in principe ongeschikt voor.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Hahaha is helaas wel zo

10 augustus 2023 om 12:53

Xdenk niet dat Tadic nou meer zinnigs te melden had dan het zinnige dat er altijd uit Bergwijn komt. Maar eigenlijk triest dat je zo ver bent gezakt dat je niemand beter kan verzinnen. Ik zou het ook niet weten

10 augustus 2023 om 13:12

Valt toch mee, alsof meeste aanvoerders wat te zeggen hebbe. Vaak open deuren en cliche dingen.

Wat pijnlijker is, stel je bent 74 jaar en gedraagt nog steeds als een malloot op tv. Komt meerdere keren op tv om maar je geld te pakken, mensen afzeiken zelfs je eigen vrouw/kind.

Die man hoort toch allang van tv. Lekker van zijn pensioen genieten in de VS. Lokale zaken bezoeken om blues Lp's te kopen. Naar bandjes gaan.

10 augustus 2023 om 13:18

Hoezo dan Krillin?
Als hij dit leuk vindt om te doen en er blijkbaar nog steeds mensen naar kijken.....wie ben jij dan om voor hem te bepalen hoe hij zijn oude dag moet invullen?

10 augustus 2023 om 13:26

Bizzlad

Dit waren zijn eigen woorden. Had heel vaak afgegeven op NL en gaf aan dat wanneer hij met pensioen zou gaan, hij NL graag zou verlaten en vestigen in de Vs.

En verder het is toch gewoon sneu. Je bent 74 jaar en zit daar een 19 jarige linksback van RKC af te kraken, omdat het makkelijk scoort. Een willekeurig TV presentator belachelijk maken of andere collega's.

10 augustus 2023 om 13:36

Is het afkraken van een 19 jarige back als 74 jarige analist niet even sneu, als een weet ik hoe oude Mrkrillin, die een 74 jarige analist afkraakt? Maar dan online en lekker anoniem?

Overigens kan ik me wel vinden in de woorden van Derksen.

10 augustus 2023 om 13:38

Niet helemaal waar, Mrkrillin. Derksen is de persoon die liever niet meer over voetbal praat maar over het dagelijkse nieuws. Natuurlijk blijven journalisten wel voetbalvragen aan Derksen stellen, aangezien heel veel mensen veel om zijn mening geven.

Dus in principe kan hij er niet veel meer aan doen. Met het veranderen van Voetbal Inside naar Vandaag Inside heeft hij de stap al gedaan om zich meer te distantiëren van voetbal.

10 augustus 2023 om 13:38

Ik trek hem persoonlijk sowieso niet zo heel erg lekker. Zegt zelden iets zinnigs en wil idd gewoon lekker om zich heen schoppen.
Maar blijkbaar is er genoeg publiek die het wel leuk vindt en hij lijkt het met plezier te doen.

Dat hij 74 is wil niet perse zeggen dat ie met pensioen moet toch?

10 augustus 2023 om 13:55

bizzlad

Ongeveer 10 jaar geleden gaf hij zelf aan nog max 2 door te gaan en dan met pensioen.

Later gaf hij aan ik stop 2022 met Tv...

10 augustus 2023 om 14:43

Twee deccenia ?

10 augustus 2023 om 16:07

Naar derksen zijn mening luisteren dagelijks zo’n 750k nederlanders met heel veel plezier, hij krijgt er anderhalf miljoen voor betaald en sommige blijven zelfs thuis om te horen wat hij nou weer ergens van vind. Maar hij is zielig want hij is al 74… okeeee mr Kremlin zet nog wat meningen neer op een forum haha de dikte van de plaat die sommige voor hun hoofd hebben…

10 augustus 2023 om 16:35

Haha ja lekker boeiend.
Een mens kan toch van gedachten veranderen?

Hoe vaak is Dick Advocaat al gestopt in de voetballerij. Neemt toch ook niemand hem kwalijk.

10 augustus 2023 om 17:38

@koningjerry, maar waarom praat hij dan over de aanvoerder van ajax in een video voor zijn programma vandaag inside? Hij wil het toch niet meer over voetbal hebben?

Daar is bijna iedereen het wel over eens.
Benieuwd of de band positieve invloed gaat hebben op Bergwijn.

Bij Feyenoord had het op Berghuis niet het gewenste effect. Op Kokcu wel. Ik denk dat Steijn de band aan Bergwijn geeft met dezelfde gedachtes als Advocaat en Slot toen hadden. Misschien wordt zijn mentaliteit beter als hij meer verantwoordelijkheid krijgt.

Laat Steven maar bewijzen dat het een leider is en geen irritante slapjanus.

10 augustus 2023 om 12:16

Bij Ajax had het eerder op Suarez wel een goed effect.

10 augustus 2023 om 12:20

Inderdaad, Suarez beet zich er in vast.

10 augustus 2023 om 12:24

Heerlijk zo’n bijtende opmerking op de donderdagochtend. Om bij te klappertanden

10 augustus 2023 om 12:44

@Scummy, maar Suarez had wel dat vuur in hem, die strijd, de absolute wil om het maximale uit zichzelf te halen. Daar zat pit en motivatie in, maar was hij door onervarenheid nog zoekende in hoe hij dat moest uitten. Bij Bergwijn zit dat er totaal niet in. Niks van een aanvoerder. Er is geen enkele competentie aanwezig die nodig is om een goede aanvoerder te kunnen worden...

10 augustus 2023 om 12:45

Scummy. Suarez was van zichzelf wel veel meer een leider, voor zijn aanvoerderschap al een absolute aanjager met topmentaliteit ( qua arbeidsethos en winnaarsmentaliteit ) . Bergwijn is een luie speler die eerder zijn kop laat hangen dan extra arbeid te verrichten als het tegenzit.

Edit: Detoekomst, moet dat nou....1 minuut eerder exact hetzelfde zeggen

10 augustus 2023 om 13:22

@Inke, had nog een minuutje afgewacht of je zelf niet zou reageren, maar toen er niks kwam toch maar op verzenden gedrukt. Zal de volgende keer ook zeggen dat het namens jou is 😂😜

10 augustus 2023 om 16:54

Suarez had wel de ultieme wilskracht inderdaad. Maar ik moet zeggen dat Bergwijn de tweede seizoenshelft zich ook goed herpakt heeft. Voetballend ging het nog niet zoals gehoopt maar die man heeft behoorlijk wat meters afgelegd ter compensatie. Daarmee was hij wel degelijk een voorbeeld voor jongens als Kudus, Taylor, Wijndal die biet bepaald kilometer vreters waren.

10 augustus 2023 om 12:18

Tja en buiten dat is er gewoon amper tot geen alternatief.

En maken we het (buiten de media te woord staan) ook niet wat te groot? Het is natuurlijk niet zo dat jongens als Klaassen, Berghuis en Vd Boomen nu niet mogen coachen.

Hopelijk komen er nog 2/3 spelers bij rond de leeftijd 25/30 met wat ervaring.

Blijf dromen van Ziyech.. 🥰

10 augustus 2023 om 14:21

Het gaat erom hoe het team naar hem kijkt enn hij de dingen kan over brengen. Dat zie ik totaal niet in hem maar ik zie hem een paar keer in het jaar voetballen. Vorig jaar was die vooral met zichzeld bezig had ik het idee.

10 augustus 2023 om 12:28

Als je de aanvoerdersband aan iemand geeft in de hoop dat hij dan erin gaat groeien is er vooraf ergens al iets misgegaan. Afgelopen jaren hadden we in elke linie minimaal 1 speler die de band verdiende op basis van kwaliteiten en inzet. Dat we de band nu geven aan een mentale zwakkeling die zelf niet eens stabiel kan presteren op deze leeftijd, ondanks dat hij nu in een competitie zit die hij qua niveau hoort te slopen, geeft aan hoe erg we afgegleden zijn. In deze selectie zitten nagenoeg geen spelers meer die voorop gaan in de strijd, buiten het veld constant bezig zijn zich te verbeteren, stabiel goede prestaties leveren én bezig zijn met het motiveren van teamgenoten. Spelers als Nico, Tadic, Alvarez, Martinez, Onana, Blind en De Ligt.. Allemaal spelers die het ik zich hadden/constant bezig waren met het team en medespelers te motiveren, alles gaven... Nu zijn, op enkele uitzonderingen na, de zwakke broeders overgebleven; Rensch, Wijndal, Taylor, Brobbey, Bergwijn... En is zelfs een van die zwakkelingen aanvoerder gemaakt, Rensch voelt zich geroepen om een leider te zijn... Zelf spelen ze duidelijk meer potjes heel erg zwak dan dat er goede wedstrijden tussen zitten... En dat ligt echt niet aan kwaliteit of talent, maar puur aan mentaliteit. Rensch heeft het talent om al veel verder te zijn dan waar hij nu staat, maar dan had hij wel veel harder moeten werken ervoor. Bergwijn had zo'n jaar als het vorige echt nooit van zichzelf mogen accepteren, maar haalt zijn schouders op en zegt "het is niet anders, soms zit het tegen"... Die geeft er niks om hoe hij of de club presteert. Dat zit niet in hem. En dat is niet erg. Niet iedereen hoeft de toewijding te hebben van eerder genoemde spelers en je zal altijd enkele zwakkere broeders in je selectie hebben, maar die groep heeft in de huidige selectie de overhand en als je er ook nog één aanvoerder maakt roep je het wel af dat de rest van de selectie mee gaat in dat slappe gedoe.

10 augustus 2023 om 13:04

Die eerste drie zinnen slaan al nergens op, net als de rest van je betoog. Steijn geeft aan dat hij voor Bergwijn heeft gekozen omdat hij nu een goede leeftijd en ervaring heeft, hij een vaste waarde is, international is en een jongen van de stad. De hoop dat hij erin gaat groeien is dus je eigen fantasie.

Steijn maakt hem dagelijks mee en zal dus wel weten met wie hij te maken heeft. In tegenstelling tot jou. Dat hij een slecht seizoen achter de rug heeft (met uitzondering van het begin) lijkt me duidelijk. Maar om hem dan over een mentale zwakkeling te noemen is ook wel erg populistisch.

Als je zijn interviews afgelopen week zag bleek dat hij gewoon erg trots is om aanvoerder te zijn. Dat rijmt lekker met "die geeft er niks om hoe hij of de club presteert". Maar ja, dat klinkt wel een stuk stoerder.....

10 augustus 2023 om 13:12

Schijt van al die mensen die praten alsof ze bij Ajax in de kleedkamer zitten. Laten we gewoon even kijken wat er gaat gebeuren, in ieder geval tot december!

10 augustus 2023 om 13:25

@Ajaja, leuke opsomming, maar als we aanvoerders zo gaan selecteren.. Dat hij dat als argumenten neemt, onderstreept juist wat ik zeg; Bergwijn heeft geen enkele competentie die past bij een aanvoerder.

10 augustus 2023 om 14:04

Ajaja: De Toekomst verwoordt het wat scherp, maar het is de spijker op zijn kop

10 augustus 2023 om 14:30

Nee Nick dat is het niet. Het is slechts een gekleurde mening. Sommigen vinden het belangrijker hoe iemand in de media overkomt dan dat hij ook daadwerkelijk presteert. En dan bedoel ik presteren als aanvoerder. En dat weet nog niemand.

10 augustus 2023 om 14:38

@De Toekomst
Met competentie bedoel je hoe hij zich gedraagt ten opzichte van zijn teamgenoten? Hoe hij deze leidt en begeleidt? Hoe hij het voor ze opneemt en op zaken aanspreekt? Hoe hij als verlengstuk van de coach fungeert?
Of bedoel je competenties conform de eisen, oordelen en veroordelen van Derksen en zijn volgelingen?

10 augustus 2023 om 14:31

Heel simpel, bergwijn is gewoon te dom om een zich seizoen lang als aanvoerder voor te doen.

Het zou pas echt humor zijn als Stevie zich binnenkort een erudiet en eloquent spreker toont

10 augustus 2023 om 12:16

Ik moest hier wel echt hardop opm lachen. mooi. Lunchpauze met een glimlach, dank Kironi!

10 augustus 2023 om 12:16

Het zou humor zijn als hij die woorden gebruikt, gewoon omdat hij jouw comment heeft gelezen
Ik geef hem gewoon de kans, uiteindelijk is het nog een jochie van 25 en hij neemt wel de verantwoordelijkheid. Ik denk ook dat die het niet gaat kunnen maar laat me graag verbazen

10 augustus 2023 om 12:32

Ooh ik geef het ook zeker een kans. Toch iets leuks om naar uit te kijken.

10 augustus 2023 om 12:54

dat, of gewoon om te "trollen" alleen maar straattaal en vage termen in elk interview gebruiken haha

10 augustus 2023 om 15:22

Dan vallen Pasen en Pinksteren toch eindelijk een keer op één dag! :D

Weinig alternatieven. Rulli spreekt geen Nederlands, Klaassen geen vaste basisspeler, Berghuis begin van het seizoen geschorst (en ook licht ontvlambaar).

10 augustus 2023 om 12:26

Branco. Maakt geen reet uit of hij er kort is. Je zag hem op de training al een leidersrol aannemen.

10 augustus 2023 om 12:53

Wat ook zou spreken voor het aanvoerderschap van Branco is zijn positie op het veld. Je hebt als C(v)m toch meer overzicht en kunt mensen van daaruit dus beter aansturen.

Ik besef dat dit argument ook tegen het aanvoerderschap van Tadic gebruikt kan worden, maar hij vulde zijn rol buiten het veld bijvoorbeeld weer anders in dan Bergwijn laatst in een interview aankondigde, dus dat compenseert wel wat.

10 augustus 2023 om 12:28

Tadic sprak ook niet even goed Nederlands (wel wat). Engels is toch prima? En zo hebben we in het verleden Suarez gehad, maar ook Galasek, Escude, Moisander en Chivu. En dan vergeet ik vast nog wel wat reserve-aanvoerders in de naam van onder andere Grygera en Zlatan.

Kansloze visie op wat een aanvoerder is. Je bent een aanvoerder 7 dagen in de week, 24 uur per dag. Dan maken die vier minuten durende interviews na een wedstrijdje echt geen enkel verschil. Leiderschap op een training en in de kleedkamer is veel belangrijker, omdat dat nu eenmaal veel langer duurt dan dat ene interviewtje waar verder toch niemand ècht in geïnteresseerd is.

10 augustus 2023 om 12:16

Want jij vind dat Bergwijn overkomt als een aanvoerder? Buiten zijn tenekrommende interviews.

10 augustus 2023 om 12:32

Absurde vraag. In plaats van hem automatisch als een slechte aanvoerder te beschouwen waarna het aan anderen is om uit te leggen wat hem wel geschikt maakt, waarom leg jij niet uit waarom de hoofdtrainer die hem de hele dag van dichtbij mee maakt minder goed in kan schatten wat deze jongen een ongeschikte aanvoerder maakt? Jij ziet hem een paar minuten in de week praten, hebt geen idee hoe hij zich in de kleedkamer gedraagt en op welke manier hij zijn teamgenoten helpt.

Dus in plaats van deze jongen automatisch als ongeschikt te beschouwen, onderbouw maar eens wat hem ongeschikt maakt. En dan dus expliciet buiten die interviews om. Kom maar door.

10 augustus 2023 om 12:44

Ik vind het eerder absurd dat jij dit aan mij vraagt. Zie jij in Bergwijn een leiderstype? Zodra ajax 1 0 achterkomt is hij de eerste die het kopje laat hangen. Heeft hij een alles of niet mentaliteit op het veld? Verre van. Dat is het enige wat ik zie en waar ik op kan oordelen. Maar ja als ik jou mag geloven maakt hij de dienst uit in de kleedkamer. Dat maakt je niet meteen een goede aanvoerder.

10 augustus 2023 om 12:52

Het is toch wel weer een mening van Derksen Die man zegt al jaren dat er geen enkele voetballer is die praat, die iets te melden heeft maar alleen maar cliche uitspraken heeft bij elk interview. Die gaat nu net dit punt pakken om iemand af te rekenen.

Tadic was een uitstekende aanvoerder. Gebrekkig Nederlands, temperament in en op het veld. Volgens vele een slecht voorbeeld voor kinderen. Toch door alle spelers beschouwd als een van de beste aanvoerders.

Laten we dit aub aan de trainer over en vooral dat hele media stuk eens met een korrel zout nemen. Aangezien dit ook werd gezegd over Ten Hag.

10 augustus 2023 om 13:18

Ken jij hem? Ik zie hem dagelijks in de buurt vriend! Hardlopen en werken aan zijn conditie met mensen praten en zwaar positief zijn over de club en het seizoen. Met kinderen op de foto en nooit nee zeggen… Wat ik ZIE dus een prima aanvoerder en uithangbord voor zijn club!

10 augustus 2023 om 13:47

Niveautje hoor, mickey. Lekker iemand afschrijven, maar als iemand je vraagt waarom dit terecht is geen antwoord hebben. En ondanks dat je erkent dat je bar weinig van hem ziet gewoon stug vol houden dat hij echt wel ongeschikt is.

10 augustus 2023 om 14:30

Het zegt eerder iets over jouw niveau want zelf heb ik van jou geen enkel argument gehoord waarom Bergwijn wel een goede aanvoerder is. Het enige wat jij zegt is dat de trainer voor hem kiest dus dat zal wel een reden hebben. De trainer ziet hem immers dagelijks .En dan kom jij hier over niveau praten. Echt lachwekkend.

10 augustus 2023 om 14:59

Niet om het een of ander, maar jij zegt dat het een slechte aanvoerder is Mickey, dan is de vraag waarom dan wel toch niet zo gek? Heb Misseva nergens zien beweren dat het een goede aanvoerder is, enkel dat het vreemd is om op een interview van 4 minuten te baseren dat het een slechte aanvoerder is, dat ben ik wel met hem eens. Of het een goede aanvoerder is ? Ik zou het niet weten, laten we het maar afwachten.

10 augustus 2023 om 12:27

Vond jij dat ook van Vd Sar? Medewerkers van Ajax waren vrijwel allemaal lyrisch over hem als Algemeen Directeur. Als aanvoerder hoort het erbij dat je interviews geeft die meer invloed hebben dan alleen maar voor supporters om aan te horen. Als je daar niet uit je woorden komt, dat zien je teamgenoten ook. Dat kan je positie schaden in het team en daarmee je positie als aanvoerder. Echter, dit kan ook een motivator voor Bergwijn zijn. Ik denk dat er wel meer in hem zit dan destijds die persco van Oranje (die wel echt tenenkrommend was).

10 augustus 2023 om 12:36

Ik vond de hetze naar Van der Sar ook absurd ja. Toevallig kwam dat ook van die bejaarde snorro, die niet veel verder kwam dan "haha, hij moest een keer lang naar de wc tijdens een interview, haha".

Praten voor een camera is een klein onderdeel van het aanvoerderschap. Derksen doet lekker makkelijk over de rol van een aanvoerder op het trainingsveld, maar dat vind ik veel belangrijker dan dat ene interviewtje met een flapdrol van het niveau Hans Kraaij junior.

Als Bergwijn in de kleedkamer gewoon goed praat zal het z'n medespelers aan het achterwerk oxideren hoe hij in een plofkap praat. Je overschat het belang daar van enorm.

10 augustus 2023 om 12:31

Als je aanvoerder zich iedere week weer voor lul zet heeft dat veel invloed op hoe serieus je teamgenoten je nemen.

Als dat probleem niet nu al speelt.

10 augustus 2023 om 12:55

Behalve als je buiten al die interviews een uitstekende aanvoerder bent. Draagkracht komt niet alleen vanuit die ene interview en spelers weten vaak al waar iemands kracht ligt.

Ook ik weet niet of hij meest geschikte is op dit moment maar ik ga er vanuit dat de trainer dit wel weet.

10 augustus 2023 om 13:12

Precies, niet alleen...

10 augustus 2023 om 13:43

Helemaal niet bedoel je! Denk jij dat die spelers na de wedstrijd even naar de interviews gaan kijken of hij wel goed uit zijn woorden komt😂😂

10 augustus 2023 om 16:12

Zo'n groep heeft meteen door wie ze wel en wie ze niet serieus nemen ja, zeker.

10 augustus 2023 om 13:46

Een aanvoerder is ook het uithangbord van de club. Leiderschap heeft Bergwijn verder ook niet, het is de eerste die zijn hoofd laat zakken.

10 augustus 2023 om 18:15

Precies! En Bergwijn is in die overige 10.076 minuten van de week zo mogelijk nog een slechtere leider.

Een aanvoerder van Ajax moet iemand zijn die welbespraakt is.
Na iedere wedstrijd moet hij de pers te woord staan en hij kan nog geen drie woorden achter elkaar zeggen.”

Dit vindt ik dus totaal niet belangrijk in een aanvoerder. De pers die stelt 90% van de tijd echt vragen waar je als aanvoerder geen normaal antwoord op kan geven. Vooral Hans Kraai heeft daar een handje van, vermakelijk zijn de interviews dan wel, maar niet voetbalinhoudelijk.
Ik vindt het belangrijker dat de aanvoerder van Ajax goed in de kleedkamer ligt en een verlangstuk is van de trainer en ook kritisch durft te zijn over keuzes die gemaand worden. Daar geloof ik wel in bij Bergwijn.

10 augustus 2023 om 12:29

Op basis van wat geloof jij erin dat Bergwijn een verlengstuk kan zijn en kritisch durft te zijn over gemaakte keuzes?

10 augustus 2023 om 12:46

Afgelopen seizoen heeft hij meermaals aangegeven zichzelf echt als een links buiten te zien, en absoluut geen rechts buiten. Ik kan me ook nog een uitspraak herinneren na de wedstrijd tegen Union over het getoonde veldspel. Daarnaast, en dit is een vermoeden, denk ik dat het hem niet zo uit maakt wie hij tegen over zich heeft en durft hij zich intern wel uit te spreken over de gang van zaken.

Hij is ook niet mijn gedroomde aanvoerder, maar in dit Ajax zie ik naar Berghuis geen andere kandidaat. Wellicht Van den Boomen volgend jaar als hij een goed seizoen heeft gedraaid.

Tja, als hij intern een leider is en iedereen weet aan te sturen en te motiveren, maakt het ook niet zoveel uit dat hij slecht in interviews is. Valt mij op dat daar wel heel veel waarde aan wordt gelegd, terwijl het niks te maken heeft met het team en de wedstrijden zelf.

10 augustus 2023 om 12:25

Hoe kan iemand die zelf als eerste zn kop laat hangen anderen aansturen en motiveren. Laat hem zelf eerst wat motivatie krijgen als het ff niet loopt. En dat zinnetje...iedere speler weet zelf wel wat goed voor hem is....dat is geen aanvoerder. Dan krijg je straks weer na de training iedereen in een sprintje met zn koptelefoon op zn kop naar de auto racen om naar huis te gaan. Je neemt toch ook iemand die echt een verlengstuk van de trainer is? Die anderen motiveert en aanspoort en passie toont en ook duidelijk kan uitleggen voor de camera hoe en wat. Dan zijn Branco en Berghuis sowieso al 10 keer beter.

naja, een aanvoerder is natuurlijk meer als iemand die de media te woord staat. Het hoort er zeker bij, maar ik denk dat hij als aanvoerder belangrijker gaat moeten zijn in de kleedkamer en op het (trainings)veld, dan voor de camera van ESPN ofzo. ik twijfel persoonlijk ook wel of hij de kwaliteiten heeft om captain te zijn, maar ik laat me graag verassen door hem. misschien is het wel juist het zetje vertrouwen en verantwoordleijkheid dat hij nodig heeft

Vaantjes uitwisselen en iedere week dezelfde domme vragen beantwoorden met dezelfde nikszeggende antwoorden. Wat een enorme verantwoordelijkheid!

Alle spelers van tegenwoordig zeggen eigenlijk niet heel veel in hun interviews, sommigen weliswaar met veel woorden maar zeggen uiteindelijk niets , hij zegt misschien niet veel maar echt niet meer dan zn collega s

10 augustus 2023 om 12:33

Waarom? Tadic en De Ligt deden dit altijd perfect. Kritisch wanneer nodig, goede onderbouwingen, niemand individueel afvallen en als er kritiek was de rust naar buiten toe bewaren. Het hoeft niet heel moeilijk te zijn, maar als je de verkeerde dingen zegt of de verkeerde indruk maakt in die interviews zet je het hek open voor alle media om nog harder op de club in te hakken.

Als het gaat om welbespraakt zijn dan doet hij toch niet onder voor Tadic ? Dit zeg ik met alle respect want die man deed alle interviews in een voor hem vreemde taal. Ik snap kritiek op Bergwijn als aanvoerder meer meer smaken heb je niet dus houd het op. Geef die jongen een kans en misschien bewijst hij wel het tegendeel.

10 augustus 2023 om 12:34

Is hij de enige selectiespeler dan?

Persoonlijk vond ik zijn interviews wel mooi vorig jaar. Hij is wellicht niet helemaal politiek correct maar hij benoemt wel wat er fout gaat is eerlijk en hij was een aantal maal zichtbaar aangeslagen na een slecht resultaat.

Volgens mij hebben veel mensen die rare persconferentie bij Oranje met Klaassen nog op hun netvlies waardoor ik ook die meningen wel snap.
Maar als je alle wedstrijden met interviews kijkt is Bergwijn wel wat welbespraakter dan dat.

Alsof er bij Derksen meer dan drie fatsoenlijke woorden uitkomen in een veel te lang durende show

10 augustus 2023 om 12:21

Er komt een hoop onzin uit, maar Derksen weet zich best beschaafd te verwoorden toch?

Het is ook wel opmerkelijk dat uitgerekend Bergwijn nu aanvoerder is. Lijkt mij totaal ongeschikt hiervoor, maar wellicht heeft de beste man (verbale en coachende) kwaliteiten die wij niet kennen. Wie zou geschikter zijn op het eerste oog? Berghuis misschien? Taylor?

10 augustus 2023 om 12:24

Hoe Bergwijn zich uit in de kleedkamer, training, of op het veld hebben wij als toeschouwer toch geen goed beeld bij? In de interviews komt er inderdaad niet veel uit, maar nou en, mij boeit dit echt niet. Taylor is geen eens een onbetwiste basisspeler, dan kan je hem helemaal geen aanvoerder maken.

10 augustus 2023 om 14:35

Berghuis zou voor mij logisch zijn geweest maar ik denk dat hij wellicht zelf bedankt heeft. Hij geeft aan juist graag spelers te verbinden en ik hoor ook vaak de buitenlandse jongens positieve verhalen dat hij veel met ze optrekt.

De interviews kunnen mij geen reet schelen als Bergwijn binnen het team maar een goede aanvoerder is. De interviews zijn voor het publiek, lekker boeiend.

Ik heb ook mijn twijfels bij de keuze voor Bergwijn, maar hoewel ik vooralsnog echt niet positief ben over de in de afgelopen maanden genomen aanstellingen, verdient Steijn wat krediet. Als Steijn denkt dat Bergwijn de ideale aanvoerder is, dan zal dat wel zo zijn.....

Toch eigenlijk best erg. Je had met Tadic, Alvarez en Timber prima aanvoerders (al heeft Alvarez ook zonder bandje genoeg contact met de arbitrage). Alle 3 spelers aan wie je die band prima kan geven. Nu heb je Klaassen als laatste grote meneer in het team, maar die is niet zeker van zijn plekje. Voor de rest hebben we wellicht Berghuis, maar die leek zonder aanvoerdersband eindelijk een soort van 'verlost'. Met andere woorden: we hebben nauwelijks echte leiders. Ik zie Bergwijn het team niet opzwepen of bij elkaar houden, die jongen heeft in het veld al moeite genoeg met zichzelf.

Rensch was in de voorbereiding af en toe de aanvoerder, wat ook al verschrikkelijk genoeg is. De band had naar Klaassen of Berghuis moeten gaan, desnoods Rulli. Ervaren gasten!

Dit wordt een lang seizoen..

10 augustus 2023 om 12:38

Precies dit heb ik ook. Diep triest als je ziet hoeveel leiders we de afgelopen jaren op het veld hadden staan. Ook Blind, Nico, Alvarez, Onana, De Ligt waren echt veel bezig met elkaar coachen. Nu is er niemand meer en geen vervangers op dat gebied, terwijl ik denk dat juist in de mentaliteit van zulke spelers ook veel zat dat ons het succes opleverde. Echte winnaars. Constant het maximale van zichzelf en elkaar eisen, maar wel op een goede motiverende manier onderling. Nu hebben we jongens als Bergwijn, Rensch, Wijndal, Taylor en Brobbey die veel wel prima vinden en zichzelf eigenlijk niet eens kunnen redden...

10 augustus 2023 om 13:20

Je slaat de spijker op zijn kop. Niemand die dit elftal even opzweept maar vooral niemand die van een ander een topniveau kan eisen, aangezien geen enkele speler echt top en constant presteert (uitgezonderd Berghuis).

Allemaal de koppies naar beneden en meer bezig zijn met je eigen spel. Dat laatste kan prima als je een leider naast je hebt staan. Voorheen hadden we in elke linie ervaring en een leider: Pasveer (daarvoor Onana en nu Rulli), Martinez, Blind en Tagliafico in de achterhoede, Alvarez, Klaassen en Berghuis op het middenveld en voorin had je Tadic (en Haller). Met zoveel ervaring op het veld is het makkelijker voor jongere spelers om mee te doen (zie Timber na het vertrek van Martinez). Nu zijn er enkele spelers die de nodige ervaring hebben, prima, maar niet veel spelers die hel elftal op sleeptouw nemen en een minimaal niveau waarborgen.




10 augustus 2023 om 13:50

En dat baart mij best veel zorgen, want als je in de selectie een kern ervaren leiders hebt die het goede voorbeeld geven op en naast het veld kunnen jonge, onervaren spelers dat gedrag "afkijken"/kunnen die dat langzaam overnemen. Nu is die kern nagenoeg weggevaagd en moeten de jonge spelers, zonder voorbeelden, zelf hun weg daarin gaan vinden. Dat is mijn ogen totaal niet wenselijk. De meeste spelers in de huidige selectie kunnen zich, voor mijn gevoel, niet eens een goede illusie maken van wat je moet brengen als leider. Ze gedragen zich nog als kinderen. En dan heb ik het nu alleen nog over het stukje mentaliteit. Als we naar kwaliteit en ervaring kijken is de selectie ook totaal niet in balans. We missen duidelijk ervaren, stabiele spelers in de leeftijdscategorie van 25+. Zeker als Klaassen en/of Berghuis echt nog vertrekt. Mogelijk zelfs Rulli nog... Er moeten spelers bij in een hogere leeftijdscategorie, met veel kwaliteit en een gedreven instelling. Kortom, de echte kanonnen moeten in mijn ogen nog komen. Ik hoop niet dat Mislintat voornamelijk in de vijver van jonge, onervaren spelers blijft vissen. Dat is prima als je de basis hebt staan qua kwaliteit en ervaring, maar nu heeft hij voornamelijk veel geld uit aan spelers die we nog niet direct mee kunnen rekenen als directe versterkingen en dat voor posities waar de nood niet het hoogst is/was....

Achja, snap wel dat hier commentaar op komt. Ik vind het wel goed, hem meer verantwoordelijkheid geven. Wellicht gaat hij zich daarnaar gedragen en beter voetballen. De interviews van ideale schoonzoon Kuijt waren ook niet om aan te horen. Volgens velen onze beste voetballer van het moment Depay is ook niet om aan te horen. Het liefst wil iedereen een Van Polen of Kramer horen, das vermakelijk.

Johan is ook ongeschikt als annalist, maar zit er ook al jaren

Wat een geouweneel, zeg. Er is een handje vol (ex)voetballers waar een zinnig woord uit komt, bv Carel Eiting. Dat maakt niets uit, want men hoeft na een wedstrijd niet uit te leggen hoe de verbrandingsmotor van een raket werkt. Hij moet tevreden kunnen vertellen dat ze een wedstrijd hebben gewonnen en dat hij een 'heerlijk doelpuntje' heeft meegepikt, of dat het tegenzat omdat die bal er maar niet in wilde; meer is het niet. De volgende morgen na een interview komt de zon weer op, gaat men op weg naar de training enzovoort.

Overigens lult deze Johan Derksen met zijn onderbuik zo een uitzending vol, maar zinnig of inzichtvol is het nooit. Het is betweterige volksmennerij van een stompzinnig niveau dat zijn weerga niet kent. De laatste aflevering die ik van hem gezien heb, was in de eerste week van die nieuwe talkshow, vlak na de inval van Rusland in Oekraine, toen hij met zijn mond vol tanden zat, omdat een Russische dansmarieke, een of ander jurylid, Russische propaganda verkocht. Voor mij was het direct klaar met deze charlatan. Onzin verkopen over voetbal kan best amusant zijn, het is sowieso niet schadelijk. Maar als het over serieuze onderwerpen gaat, zoals politiek in het algemeen, of zo'n oorlog in het bijzonder, moet je weten waar je het over hebt. Dat gedweep met FvD en tegenwoordig BBB is verschrikkelijk, maar valt nog in het niet bij hoe schofterig hij Sigrid Kaag heeft weggezet. Het is een typische oldschool vrouwenhater die het niet kan verkroppen dat vrouwen een plekje in de maatschappij hebben veroverd. Als Sigrid een man was geweest had zij geen commnetaar gekregen van bange mannetjes over haar voorkomen, haar werkwijze en haar manier van spreken.

10 augustus 2023 om 13:04

Deel 2 van jouw commentaar: volmondig mee eens. Dank, erg prettig te lezen dat er op dit forum ook zo nu en dan door het lollige vliesje rondom Derksen heen geprikt wordt.

Op deel 1 heb ik wel een kleine aanvulling, namelijk dat de inhoud van de interviews inderdaad niet zo spannend is en dat dit door (bijna) iedereen verzorgd kan worden. Maar ik maak me wel zorgen over de rol binnen en buiten het veld als het gaat om motiveren, aansturen en discipline. Natuurlijk hangt het ook af van de coaching-stijl van Steijn; als die er langs de lijn kort op zit, hoeft de aanvoerder op dat vlak minder te doen. Als de trainer ook buiten de wedstrijden en trainingen om zich meer bemoeit met de algehele discipline en ontwikkeling van de spelers, dan hoeft ook daar een aanvoerder minder achter aan te zitten zoals Tadic deed. Ik ken Steijn en de rest van de staf onvoldoende om iets te kunnen zeggen over de manier van begeleiding van de spelers, dus we zullen moeten afwachten, maar ik vind Bergwijn op dat vlak niet als een kartrekker over komen tot nu toe.

10 augustus 2023 om 13:15




Heerlijk stuk en volledig mee eens! Sommige verwachten dat een aanvoerder zelfde charme en welbespraaktheid moet hebben van een Obama.

Naast Eifting ook een Seedorf. Even een WO opleiding gedaan tijdens zijn carrieren. 6 talen vloeiend spreken.




10 augustus 2023 om 13:59



Goedemorgen zeg, wat een onzin. En dan heb ik het louter over je tweede alinea. Alsof wij weten wat er in de oorlog gebeurt....maar jij denkt waarschijnlijk dat je van de hoed en de rand weet.
En jegens Kaag is nu eenmaal veel antipathie. Ikzelf vind het ook een arrogante weinig verdraagzame heks. En dat mag ik vinden. Net als andere honderdduizenden Nederlanders dat vinden. Dat heeft in de verste verte niets te maken met vrouwenhaat. Ik hou immer van vrouwen.......

Steven Bergwijn heeft een sterke persoonlijkheid, toont leiderschap op het veld en kan zijn teamgenoten inspireren.maar uiteindelijk is het aan het team en de coach om te beslissen wie de beste aanvoerder is

Eens met Johan Derksen. Een Berghuis of een Klaassen is al veel intelligenter en meer welbespraakt dan Steven Bergwijn. Je kunt niet ontkennen dat er vaak niet meer dan 3 of 4 zinnen uit zo'n jongen komt tidens een interview. Brobbey is ook zo iemand. Ik denk dat dit voornamelijk te maken heeft met opleidingsniveau en daar bijhorende intelligentie. Bergwijn lijkt me inderdaad geen uithangbord voor Ajax!

10 augustus 2023 om 13:17

Hoe weet je intelligenter? Serieus vraag.

Welbespraakt oke, maar hoe heb jij intelligentie getoetst?

Of gewoon zoals je zelf zegt gevoelsmatig?

"ik denk dat dit voornamelijk te maken heeft met opleidingsniveau en daar bijhorende intelligentie. "

10 augustus 2023 om 13:20

Gevoelsmatig natuurlijk. Ik kan het niet onderbouwen met feiten, toch? Dan zal ik een IQ test moeten afleggen bij Bergwijn haha. Daarom gebruik ik ook de zin 'ik denk'. En trouwens.. elke boerenpummel kan dat toch van mijlenver constateren? Schotel de door mij genoemde heren een degelijke IQ test voor en de uitslag is vast wel te voorspellen vooraf.

10 augustus 2023 om 13:30

bdb030

Er is bij mijn weten geen verband tussen welbespraaktheid en IQ.

Las ooit een stuk van onderzoek dat IQ en sociale vaardigheden geen verband hebben.

Ik weet niet wat de achtergrond is van Klaassen, welke school gedaan en hoe zijn prestaties waren. Geldt ook voor Bergwijn.

10 augustus 2023 om 13:57

Nouja goed.. Of het verband met elkaar heeft dat weet ik ook niet. Ik ben geen wetenschapper in dat vakgebied. Ik spreek enkel vanuit gevoelsmatigheid. Of je welbespraakt bent en goede sociale vaardigheden hebt hangt ook af van je achtergrond natuurlijk. Uit wat voor nest kom je? Hoe zitten je ouders in elkaar? Welk opleidingsniveau hebben je ouders en jijzelf? Wie waren je vrienden?

Van Klaassen weet ik dan toevallig dat hij het vwo heeft gevolgd. Staat ook op internet. Steven Berghuis heeft de havo gevolgd, zo heb ik net een paar seconde geleden gevonden op google. Als je je jarenlang in zulke kringen begeeft dan vorm je je anders als persoon.

Haha, toen ik dit in de comments zei werd mijn reactie verwijderd. Nu wijden ze er een heel artikel aan .
Denk dat hij het wel aan kan maar als het tegen zit merk je het wel gelijk aan zijn houding. Dat kan natuurlijk een bepaald beeld schetsen van iemand maar in de kleedkamer zal het vast een goede aanvoerder zijn.

Ik vind het ook lastig om uit deze selectie nu een aanvoerder te kiezen, maar om iemand aanvoerder te maken omdat hij de pers te woord kan stand is wel een heel bijzondere reden.

Derksen heeft gelijk. Werkelijk een aanfluiting dat je Bergwijn aanvoerder maakt. Deze jongen is letterlijk niet in staat om ook maar 2 zinnen iets zinnigs in fatsoenlijk Nederlands te kunnen vertellen. De lamlendigheid en desinteresse straalt er in de interviews bij hem ook altijd af. En dat moet dan Ajax vertegenwoordigen.

Bergwijn is duidelijk geen favoriet om aanvoerder te zijn/worden, maar het is natuurlijk wel zo dat mensen figuurlijk gaan groeien als ze verantwoordelijkheid krijgen. Hopen dat Bergwijn deze verantwoording ook gaat pakken en paar media trainingen volgt om wat pit uit te stralen

Hij heeft gelijk, op de opendag was de interviewer te verstaan maar hij niet.

Een journalist die zegt dat Bergwijn geen goede aanvoerder is….. snap ik wel! Maar een aanvoerder is niet alleen de media te woord staan. In de ogen van Maurice de beste aanvoerder dus dan is het de beste aanvoerder.

Johan Derksen is een gifbeker die voor zijn programma gevuld moet worden...
Hij praat in negatieve mantra's en het SBS6 volk volgt hem slaafs.
Geef Bergwijn een kans voordat je z'n poten er afzaagt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren