Vraagtekens in Madrid na zijn achttiende rode kaart voor Sergio Ramos

Daniel Cabot Kerkdijk15 dec 2013, 08:15
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2013, 08:15

Sergio Ramos begint tot een notoire kaartenverzamelaar uit te groeien. De verdediger van Real Madrid pakte zaterdag in de eerste helft van het uitduel met Osasuna (2-2) twee gele kaarten. Daarmee was zijn vierde uitsluiting van het bijna afgelopen kalenderjaar een feit. Met liefst achttien rode kaarten is hij al ruim anderhalf jaar de meest uit het veld gestuurde Merengue aller tijden.

“Ik houd er niet van om over de scheidsrechter te praten”, reageerde Carlo Ancelotti na afloop. “De eerste gele kaart was in ieder geval niet terecht.” Ramos kreeg in de 32e minuut een gele kaart na een duel om de bal. Elf minuten later plaatste hij zijn arm in het gezicht van een tegenstander. In totaal pakte de Spaans international reeds 127 gele kaarten, in 362 officiële duels voor Real Madrid.

Volgens diverse Spaanse media gaat Real Madrid in beroep tegen de eerste gele kaart van Ramos en is men sowieso van plan om bij de scheidsrechtercommissie aan te kloppen. Men is absoluut niet te spreken over het optreden van Carlos Clós Gómez in het Reyno de Navarra “Ramos heeft twee overtredingen gemaakt, maar zwaar waren ze absoluut niet”, verzekerde doelman Diego López. “Het zijn duels om de bal. Het zijn details die een wedstrijd kunnen beslissen en dit keer was het in het voordeel van Osasuna. Er is veel tegen ons gefloten. De overtreding op Luka Modric was een duidelijke penalty."

Ancelotti hoopt dat hij volgende week over Ramos kan beschikken. De oefenmeester mist in en tegen Valencia immers ook Pepe, die in Pamplona een vijfde gele kaart ontving, en de geblesseerde Raphaël Varane. Anders moet de Italiaan in Mestalla beroep doen op Nacho Fernández en Álvaro Arbeloa, als centraal verdedigingsduo.