voetbalzone

Vragen over beroep spelers Andorra onbeantwoord: 'Het zijn voetballers'

Bart Kruyt10 sep 2013, 12:30
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2013, 12:30
Advertentie

Het Nederlands elftal ging afgelopen vrijdag tegen Estland voor het eerst in deze kwalificatiereeks in de fout (2-2) en hoopt dinsdagavond weer de zoete smaak van een zege te kunnen proeven. De ploeg van Louis van Gaal neemt het op tegen Andorra, de hekkensluiter van de poule. Andorra won in de geschiedenis pas een keer een wedstrijd: op 13 oktober 2004 werd Macedonië met 1-0 geklopt.

Bondscoach Koldo Alvarez de Eulate moet het zien te redden met spelers uit de nationale competitie of de lagere Spaanse divisies. Verdediger Marc Vales Gonzalez speelt wel voor een grote club: hij draagt wekelijks het shirt van Real Madrid, maar dan wel voor de amateurtak. De spelers zijn dan ook geen fulltime-profs, maar wat doen zij dan in het dagelijks leven? "Bij de nationale ploeg zijn het allemaal voetballers", zuchtte de perschef van Andorra volgens het Algemeen Dagblad. "Wat ze daarbuiten doen, is privé. Daar praten we dan ook niet over."

Andorra heeft al 1099 dagen niet meer gescoord in een officiële wedstrijd en ontvangt Oranje dinsdagavond in een stadion dat plaats biedt aan slechts 850 toeschouwers. Nederland speelde tot dusver 735 interlands en in de geschiedenis is het pas drie keer eerder voorgekomen dat er voor minder dan duizend mensen werd gespeeld. Nederland zou zich dinsdag kunnen kwalificeren voor het WK, maar dan moet Roemenië niet winnen van Turkije.

Bezig met laden …