voetbalzone

'Vreemdst ontslagen trainer ooit' keert terug in Engelse Premier League

Erik van Dam07 jun 2012, 14:25
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2012, 14:25
Advertentie

Chris Hughton gaat opnieuw aan het werk in de Premier League, bij Norwich City. De 53-jarige trainer was jarenlang assistent-trainer bij Tottenham Hotspur en mocht het vanaf het seizoen 2009/10 helemaal alleen gaan proberen als hoofdcoach van Newcastle United. Hij deed het heel goed, slaagde erin promotie af te dwingen, won awards en deed het daarna ook nog prima, maar werd zeer verrassend in december toch ontslagen. Nu mag hij zich bewijzen bij the Canaries.

/

Norwich City eindigde afgelopen seizoen knap als twaalfde in de Premier League, als promovendus nota bene. Het succes had echter een keerzijde, want hoofdcoach Paul Lambert werd deze week door Aston Villa overgenomen. Norwich moest derhalve op zoek naar een vervanger en is nu uitgekomen bij voormalig verdediger en oud-international van Ierland Hughton, die donderdagmiddag officieel wordt voorgesteld aan pers en publiek.

In het eerste seizoen na de promotie verloor Newcastle in december 2010 met 3-1 van West Bromwch Albion, een weinig alarmerende nederlaag. Ondanks de twaalfde plek van dat moment in de competitie stuurde eigenaar Mike Ashley hoofdtrainer Hughton echter weg en verving hij hem door Alan Pardew. Sol Campbell zei hardop dat het ontslag van Hughton 'nergens op sloeg' en kreeg bijval van journalisten en oud-spelers en -trainers, onder wie icoon Alan Shearer. Allen spraken van een van de vreemdste ontslagen ooit. Later vond Hughton emplooi bij Birmingham City, waarmee hij afgelopen seizoen als vierde eindigde in de Championship.

Bezig met laden …