Vreselijke trap in gezicht van Carcela overschaduwt titelduel in België

Daniel Cabot Kerkdijk17 mei 2011, 21:30
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2011, 21:30

Het Belgische kampioensduel tussen RC Genk en Standard Luik is woensdag overschaduwd door een vreselijke trap van Chris Mavinga in het gezicht van Mehdi Carcela. Scheidsrechter Frank De Bleeckere gaf in de Cristal Arena slechts een gele kaart aan de verdediger van RC Genk.

In de zesentwintigste minuut werd Carcela in een duel met Mavinga vol in het gezicht geraakt. Hij viel en bleef minutenlang stilliggen. Carcela heeft zijn neus gebroken, is enkele tanden kwijt en zijn kaak is volledig geblokkeerd. De middenvelder is afgevoerd naar de spoedeisende hulp.

Alle spelers reageerden erg aangeslagen op het voorval. Vooral Steven Defour, Jelle Van Damme en Mémé Tchité konden hun emoties niet de baas. De wedstrijd ging de rust in met een 0-1 stand voor Standard door een treffer van Eliaquim Mangala. Ook in het restant van de eerste helft waren afschuwelijke overtredingen te noteren.