Vrije trappen Van Nieff parels in spektakelstuk aan De Krommedijk

Erik van Dam25 jan 2014, 17:24
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2014, 17:24

FC Dordrecht is zaterdag twee punten bij FC Eindhoven weggelopen. Het team van Harry van den Ham won thuis in een waar spektakelstuk met 4-2 van Achilles’29, terwijl de achtervolger uit de lichtstad vrijdagavond al punten had laten liggen tegen Helmond Sport (0-0). De voorsprong van Dordt op FC Eindhoven groeit nu naar zes punten. Over een paar weken staan FC Dordrecht en FC Eindhoven zelf tegenover elkaar.

Na twintig minuten wist Van den Ham al vrijwel zeker dat zijn spelers de klus naar behoren hadden geklaard. Yoëll van Nieff, die gehuurd wordt van FC Groningen en al zeven keer wist te scoren, tekende in minuut vier voor de 1-0 met een rake vrije schop in de linker kruising. Rihairo Meulens kopte even later net naast en onderstreepte daarmee de ambities van de koploper tegen Achilles: er moest gewonnen worden en het liefst zo snel mogelijk. In de achttiende minuut was kans nummer vier raak en viel de 2-0.

Weer was het Van Nieff die scoorde en opnieuw deed de specialist van FC Dordrecht dat met een vrije trap. Dit keer was de afstand nog veel groter en mikte hij prachtig binnen in de rechter bovenhoek: Nick Hengelman was kansloos. Vijftig seconden later, toen Achilles nog maar net had afgetrapt, liep Erixon Danso een strakke voorzet van Meulens eenvoudig binnen bij de tweede paal en werd de score opgevoerd naar 3-0. Een monsterscore leek in de maak, maar bleef uit voor FC Dordrecht.

Van Nieff mikte nog voor er een half uur voorbij was van afstand hard op de rechterpaal en een paar minuten voor de rust raakte Dordrecht in een paar seconden tijd zelfs lat én paal. Jeffrey Fortes kopte de bal na een hoekschop vanaf de rechterkant tegen het hoogste aluminium en in de rebound mikte Ilias Haddad tegen de paal. Na rust was het wat minder spectaculair aan De Krommedijk en verzachtte Thijs Hendriks de pijn voor Achilles enigszins, door met wat geluk de 3-1 te maken.

Zwak verdedigen rechts achterin bracht de bal bij de Groesbekers en via Hendriks vloog de bal er vrij pardoes in. Vlot daarna maakte Achilles ’29 er plotseling weer een wedstrijd van en werd het thuispubliek wat zenuwachtig: acht minuten na de 3-1 tikte Remon van Bochoven in een scrimmage alweer de 3-2 in het doel. Meteen liet FC Dordrecht zich weer gelden en Danso maakte, net zoals Van Nieff, zijn tweede van de wedstrijd en zette de marge met een hard schot weer op twee.