voetbalzone

Vrije trappenkoning keert voor minimumloon terug naar Brazilië

Bart Kruyt13 jul 2013, 11:50
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2013, 11:50
Advertentie

Juninho Pernambuco leek zijn carrière af te gaan sluiten bij de New York Red Bulls, maar de middenvelder plakt toch nog een hoofdstuk aan zijn imposante voetballoopbaan vast. De 38-jarige vrije trappenkoning keert namelijk terug bij Vasco da Gama, waar hij volgende week vrijdag wordt gepresenteerd. De Braziliaan gaat voor een minimumsalaris aan de slag bij zijn jeugdliefde.

/

Juninho ontbond vanwege ‘persoonlijke redenen’ onlangs zijn contract in Amerika en gaat nu voor de derde keer bij Vasco aan de slag. De 44-voudig international, 7 doelpunten, gaat bij de financieel noodlijdende club uit Rio de Janeiro slechts het minimumloon verdienen. Hij heeft bovendien nog wat salaris tegoed van zijn vorige periode bij Gigante de Colina, die duurde van april 2011 tot januari 2013. Toen stapte Juninho over naar de New York Red Bulls, maar nu is hij dus terug bij Vasco, waar hij tussen 1995 en 2001 ook al voor speelde.

“Ik had drie opties: stoppen, voor een andere club dan Vasco spelen, of terugkeren naar Vasco om er mijn loopbaan te beëindigen”, zegt de spelmaker. “Ik houd nog steeds van het voetbal en nu ben ik weer thuis.” Juninho kan volgende week zondag in de thuiswedstrijd tegen Fluminense al zijn rentree maken in het shirt van Vasco. Monsieur 50/50 maakte de meeste indruk in het shirt van Olympique Lyon, waar hij acht jaar speelde. In die periode maakte hij liefst 44 treffers uit directe vrije trappen.


Bezig met laden …