voetbalzone

Vroeg uitgevallen Vela kampt met hamstringblessure

Erik van Dam18 jun 2010, 08:30
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2010, 08:30
Advertentie

Carlos Vela heeft aan het duel van Mexico met Frankrijk (2-0) een hamstringblessure overgehouden. Na medisch onderzoek stelde de teamarts van El Trí vast dat de jonge aanvaller met de spierblessure kampt. Hoe lang Vela is uitgeschakeld, is nog onduidelijk. Naar verwachting wordt er zaterdag meer bekend over de ernst van de kwetsuur.

/

Vela (21) had gehoopt veel indruk te maken tijdens dit WK. Bij zijn club Arsenal moest hij zich afgelopen seizoen vooral tevreden stellen met invalbeurten, net als in zijn eerste jaar in Londen. Mexicaans bondscoach Javier Aguirre posteerde Vela zowel tegen Zuid-Afrika (1-1) als donderdag tegen Frankrijk in de basis van zijn elftal.

Tegen het gastland werd Vela na zeventig minuten gewisseld, maar donderdag moest hij al na een halfuur forfait geven. Pablo Barrera kwam als vervanger binnen de lijnen en had een aandeel in de uiteindelijke overwinning. Éric Adibal vloerde hem, waarna de arbiter Mexico een strafschop toekende. Die werd vervolgens binnengeschoten door Cuauhtémoc Blanco.

Bezig met laden …