Vroege treffer Kerzhakov bezorgt Zenit het voordeel tegen Auxerre

Bart Kruyt17 aug 2010, 20:21
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2010, 20:21

Zenit Sint Petersburg reist volgende week met een nipte voorsprong naar Frankrijk voor de return tegen Auxerre. De koploper van de Russische competitie kwam dinsdagavond in eigen huis vroeg op voorsprong en gaf die in het restant niet meer uit handen: 1-0. Nederlander Björn Kuipers was de arbiter bij het duel en zag Danko Lazovic een assist verzorgen.

/

Al in de derde minuut stelde de voormalig PSV-er Aleksandr Kerzhakov in staat om de score te openen. Lazovic had een uitstekende voorzet in huis en zag de centrumspits van Zenit het kopduel winnen, waardoor Olivier Sorin kansloos werd gelaten. Roman Shirokov kreeg een kwartier voor rust dé mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar werkte de bal van dichtbij over de lat.

Na deze kans kwam Auxerre beter in de wedstrijd te zitten, waardoor het duel heen en weer golfde. Beide ploegen kregen mogelijkheden, waarbij de beste kort voor rust voor Dennis Oliech was, maar hij raakte de lat. Zenit ontsnapte en probeerde na de thee verder uit te lopen, maar Sorin toonde zich een betrouwbare doelman en hield Auxerre op de been. De Fransen verloren zodoende wel, maar hebben de groepsfase van de Champions League nog in zicht.