voetbalzone

‘Vroeger keken ze samen en zei Memphis: ‘Later ziet u mij daar spelen, opa’’

Erik van Dam19 jun 2014, 12:03
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2014, 12:03
Advertentie

Wim Ras, de 93-jarige grootvader van Robin van Persie, geniet volop van wat zijn kleinzoon allemaal flikt in Brazilië. Hij is echter niet de enige grootouder die vervuld van trots meekijkt naar het WK 2014. Ook de oma van Memphis Depay kan haar ogen niet afhouden van de televisie. Woensdagavond zag zij hoe haar kleinzoon een zeer belangrijke rol op zich nam tijdens Australië-Nederland.

voetbalzone

“Ik ben nu misschien wel de trotste oma van Nederland”, zegt ze lachend tegen Omroep West. “Want het is wel bijzonder, dat een kleinzoon van je dit presteert. Maar hij presteert al heel veel dingen, dus daar ben ik heel blij mee. Mijn dochter had me al ge-sms’t: Mam, ik hoop dat Memphis speeltijd krijgt. We gingen uit ons dak toen hij scoorde.”

Kort na de wedstrijd gaf Depay bij de NOS aan dat hij na zijn doelpunt zijn overleden grootvader bedankte en God. De oma van de aanvaller legt uit dat haar kleinzoon vroeger met haar man naar de wedstrijden keek. “En dan zei Memphis: ‘Later ziet u mij daar spelen, opa.””

Bezig met laden …