voetbalzone

Vrouwelijke grensrechter aangevallen in Argentinië: ‘Ik kon het niet geloven’

Robin Bruggeman19 okt 2016, 10:23
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2016, 10:23
Advertentie

Maria Rocco was afgelopen week als grensrechter actief bij de wedstrijd tussen Quilmes en Deportivo Merlo in de Argentijnse derde klasse en dacht dat het treffen na het laatste fluitsignaal was afgedaan. Een aantal spelers van de verliezende partij, Quilmes won met 2-1, kwam na de wedstrijd echter verhaal halen bij de scheidsrechter. Rocco bemoeide zich met het opstootje en kreeg daarna een klap in haar nek van Emmanuel Frances van Merlo.

/

“Verschillende spelers van Merlo gingen naar scheidsrechter Jorgé Broggi om te protesteren en ik liep erheen om de spelers bij hem weg te halen. Ze zeiden dat de eerste goal hands was en ik vertelde de coach dat hij moest kalmeren, we konden praten, maar later”, vertelt ze aan La Nación. “Op dat moment kwam de politie het veld op om ons te beschermen. Ik stond achter Broggi en ik voelde een scherpe klap in mijn nek. Toen ik me omdraaide zag ik het nummer zeven”

“Ik dacht in eerste instantie dat de aanval gericht was op de scheidsrechter of op iemand anders, maar dat was niet mogelijk aangezien ik alleen was. Hij rende weg en verdween tussen zijn ploeggenoten. Ik kon het niet geloven, ik kon niet geloven dat ik was geslagen”, sluit Rocco af. De grensrechter heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Bezig met laden …