voetbalzone

VS begint met winstpartij in groep Oranje

07 aug 2008, 13:27
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2008, 13:27
Advertentie
De Verenigde Staten hebben hun openingsduel van de Olympische Spelen met succes afgesloten. In Tianjin werd Japan met het kleinst mogelijke verschil verslagen. De groepsgenoten van de Nederlandse Olympiërs hebben hiermee het spits afgebeten in Groep B.

Ondanks de aanwezigheid van drie goede aanvallers in de vorm van Freddy Adu, Brian McBride en Jozy Altidore, was het een middenvelder die het enige doelpunt van de wedstrijd wist te produceren. Stuart Holden, speler van Houston Dynamo, zag zijn inzet in de eerste minuten van de tweede helft Japan-doelman Shusaku Nishikawa verschalken.

Japan was echter de gehele wedstrijd gelijkwaardig aan de Amerikaanse Olympiërs. De wedstrijd ging op en neer, met goede momenten van de Verenigde Staten afgewisseld door sterke aanvallen van de Aziaten. Zo kreeg Michael Bradley (SC Heerenveen), die in de basis startte, in de eerste helft een goede kans, maar zijn vizier stond nog niet op scherp.

Uiteindelijk was het de verdediging van Japan die de Aziaten de das om deden. Na een snelle aanval over de flanken van de Amerikanen wist de defensie van Japan zich geen raad met de bal. Het leer werd niet goed verwerkt, waardoor Holden zich door de verdediging van de opponent kon banen en zichzelf tot matchwinner kon kronen.
Bezig met laden …