Vucinic viert derde overwinning Montenegro met broekje op zijn hoofd

Bart Kruyt08 okt 2010, 22:30
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2010, 22:30

Montenegro leeft met het maximale puntenaantal uit naar de topper in Groep G tegen Engeland. De ploeg van Zlatko Kranjcar won vrijdagavond ook van Zwitserland, terwijl de Engelsen genoten van een vrije speelronde, en staan na drie speelronden op negen punten. Mirko Vucinic was het goudhaantje, door de enige goal van de wedstrijd te maken: 1-0.

/

Montenegro – Zwitserland 1-0
Montenegro pakte weliswaar opnieuw drie punten, maar het ging zeker niet vanzelf voor de koploper van Groep G. In de eerste helft had Montenegro weliswaar niets te dulden van Zwitserland, dat bijzonder slecht begon en voor de thee naar achteren werd gedrukt. De Zwitsers hielden echter stand en kwamen na de verplichte onderbreking beter voor de dag. Toch was het Montenegro dat twintig minuten voor tijd op voorsprong kwam.

Vucinic was de man die zich liet bejubelen. De aanvaller mocht van de Zwitserse defensie vrij combineren met Mitar Novakovic en plaatste de bal vervolgens simpel in de bovenhoek. Vucinic was wel erg blij met dit doelpunt: hij trok zijn broekje uit en zette deze op zijn hoofd, om de treffer te vieren. Zwitserland reageerde woedend en ging op zoek naar de gelijkmaker, wat resulteerde in behoorlijke kansen voor Eren Derdyiok en Alexander Frei. Montenegro kwam in het laatste kwartier onder hevige druk te staan, maar gaf geen krimp en trok de voorsprong over de finish heen.

Wales – Bulgarije 0-1
Bulgarije pakte in haar derde groepswedstrijd de eerste punten. De ploeg won verrassend in Wales, dankzij een doelpunt van Ivelin Popov, die na rust een pass van Blagoy Georgiev op waarde inschatte. Wales probeerde in het restant nog wel terug te komen, maar slaagde daar niet in, wat tot frustratie leidde: in de blessuretijd werd Chris Gunter nog naar de kant gestuurd met een directe rode kaart. Wales blijft puntloos en Bulgarije is van de gehate nul af.