voetbalzone

Vuistslag in gezicht van arbiter blijkt gelijk laatste actie van Moldaviër

Peter Nusselder27 okt 2011, 15:50
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2011, 15:50
Advertentie

Buiten Moldavië zullen niet veel mensen bekend zijn met Julian Bursuc, maar met de laatste actie van zijn voetballoopbaan weet de speler van FC Sfintul Gheorghe uit Suruceni de schijnwerpers toch nog op zich gericht. Een vuistslag in het gezicht van de scheidsrechter leidde het eind van zijn carrière in.

Tijdens de competitiewedstrijd in Ribnita tegen FC Iskra-Stal was de 35-jarige middenvelder het niet eens met de beslissing van de assistent-scheidsrechter. De routinier tekende op redelijke agressieve wijze protest aan, maar raakte pas echt de draad kwijt toen de leidsman tussenbeide probeerde te komen om de gemoederen tot bedaren te brengen.

De beloning die de scheidsrechter kreeg voor zijn tussenkomst, was dat hij de vuist van Bursuc in zijn gezicht kreeg. De afgelopen dagen kreeg het incident volop aandacht in de Moldavische media. De voetballer besloot vervolgens dat het tijd was om de eer aan zichzelf te houden en heeft donderdag aangekondigd dat hij zijn actieve loopbaan per direct beëindigt.

Bekijk hier de actie van Julian Bursuc:


Bezig met laden …