voetbalzone

VVCS keurt actie Koeman af: ‘Keihard, hij is zelf speler geweest’

Erik van Dam01 nov 2012, 17:21
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2012, 17:21
Advertentie

Danny Hesp vindt de manier waarop Kelvin Leerdam nu behandeld wordt bij Feyenoord niet goed te praten. Woensdag kwam naar buiten dat hij besloten heeft zijn aflopende contract in Rotterdam-Zuid niet te verlengen en de club reageerde hard. Ronald Koeman haalt Leerdam uit zijn basiself en geeft nu kansen aan andere spelers in de selectie: Leerdam wordt naar het tweede plan verwezen. Een stevige sanctie, vindt VVCS-voorzitter Hesp.

/

Hesp en de VVCS doen hun best de belangen van alle profs te verdedigen en ervaren de werkwijze van Koeman inzake Leerdam als een pressiemiddel. De bedoeling zou zijn hem toch nog bij te laten tekenen, zo verwoordt Hesp het in gesprek met het ANP. “Dat vind ik wel vrij ver gaan. Het heeft mij ook wel enigszins verrast dat de clubleiding zich over de zaak-Leerdam zo resoluut heeft uitgesproken.”

“Ik denk ook wel dat Leerdam, die wij verder niet hebben bijgestaan in de onderhandelingen, hierover verbouwereerd zal zijn. Koeman is keihard geweest. Maar hij is zelf ook speler geweest. Je zou mogen verwachten dat hij zich dan in zo'n jongen een beetje kan verplaatsen”, geeft Hesp aan. Leerdam zelf heeft nog niet via enig medium gereageerd op de ontwikkelingen.

Bezig met laden …