voetbalzone

VVV-Venlo houdt eindelijk thuis de nul en boekt tweede zege op rij

Matthijs van Laar23 feb 2013, 20:39
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2013, 20:39
Advertentie

VVV-Venlo lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. Vorige week won de ploeg van Ton Lokhoff knap bij NEC en zaterdag moest RKC Waalwijk eraan geloven. De Brabanders maakten lange tijd het spel in De Koel, maar de thuisploeg was het meest effectief. Een doelpunt Marcel Seip, de meest trefzekere verdediger van de Eredivisie, bleek uiteindelijk genoeg voor de volle buit. VVV maakte daarmee in één klap een einde aan negatieve reeks: voor het eerst in achttien thuisduels hield de ploeg de nul.

/

RKC, voorafgaand aan het duel nog zonder zege in het nieuwe kalenderjaar, begon prima aan het duel. De Waalwijkers hadden de bal, controleerden of waren zelfs dominant, maar de ploeg van Erwin Koeman kon dat overwicht niet vertalen in doelpunten. Via Ard van Peppen en spits Mart Lieder waren de Brabanders wel dreigend, maar echter ongerust hoefde doelman Niki Mäenpää zich niet te maken. Dat juist zijn ploeg na een half uur spelen de leiding nam, was echter allesbehalve verdiend.

Behoudens een ongevaarlijke kopbal van Bryan Linssen hadden de Venlonaren zich voorin namelijk nauwelijks dreigend getoond en de 1-0 van Seip kwam dan ook uit de lucht vallen. De verdediger kopte van dichtbij een hoekschop binnen en bracht De Koel daarmee voor het eerst op de avond in vervoering. RKC ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en had bijna succes: Imad Najah leek Mäenpää met zijn uitstekende vrije trap te gaan verschalken, maar de Finse goalie wist de bal nog net uit zijn doel te ronselen.

Het spelbeeld veranderde na de pauze iets, maar ook nu ontbrak het RKC aan de echte kansen om het overwicht ten gelde te maken. Teddy Chevalier toonde zich wel dreigend, maar zag een inzet geblokt worden en legde kort daarop te weinig power in zijn inzet om Mäenpää alsnog de stuipen op het lijf te jagen. Het was dan ook de thuisploeg, die gaandeweg het tweede bedrijf steeds meer ruimte kreeg, die zich het gevaarlijkste toonde.

Zo was Linssen andermaal in de buurt van een treffer en nam Barry Maguire Jeroen Zoet onder vuur. De inzet met de buitenkant van de voet werd echter stijlvol onschadelijk gemaakt door de doelman van de Waalwijkers. In de slotfase probeerden de bezoekers met man en macht nog een gelijkmaker te forceren, maar verder dan een nieuwe inzet van Lieder kwam men niet. Ook nu was de thuisploeg wederom het gevaarlijkst, maar de knal van Linssen sprong via de onderkant van de lat terug het veld in. Omdat ook Uche Nwofor verzuimde de marge te verdubbelen, bleef de 1-0 stand ongewijzigd.

Bezig met laden …