voetbalzone

Väyrynen blij met underdogrol: 'Finland hoeft het spel niet te maken'

Bart Kruyt07 sep 2010, 09:22
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2010, 09:22
Advertentie

Finland was nog nooit aanwezig op een groot eindtoernooi en weet dat het lastig zal worden om er over twee jaar in Oekraïne en Polen wél bij te zijn. De Scandinaviërs begonnen de EK-kwalificatiereeks met een 2-0 nederlaag bij Moldavië en moet nu stunten tegen Oranje of Zweden om in de race te blijven. “Het wordt heel lastig”, verzucht Mika Väyrynen op de website van SC Heerenveen.

Tegen Moldavië begon Finland als favoriet aan de wedstrijd, maar daar is vanavond in de Rotterdamse Kuip geen sprake van. Geen probleem voor Väyrynen, die blij is dat de druk bij het thuisland ligt: “Iedereen verwacht een grote overwinning voor Nederland. Dat is goed. Wij kennen Nederland door en door willen revanche nemen voor de nederlaag tegen Moldavië. Finland hoeft het spel niet te maken, dat is in ons voordeel.”

Väyrynen hoopt een bijdrage te kunnen leveren aan een Finse stunt. “Als we met een punt naar huis gaan, zijn we dik tevreden”, zegt de Fin, die aan het Nederlandse publiek wil laten zien dat hij weer helemaal fit is: “Ik voel me na mijn knieblessure voor het eerst weer echt fit. De handelingssnelheid is terug en in de duels ben ik weer sterk. Ik voel me op dit moment te goed om op de bank te zitten en hoop dat Baxter voor mij kiest.”

Bezig met laden …