voetbalzone

Väyrynen kan niet in Los Angeles blijven en denkt na over Nederland

Erik van Dam02 dec 2015, 09:11
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2015, 09:11
Advertentie

Mika Väyrynen kan niet bij Los Angeles Galaxy blijven. In maart van dit jaar tekende de Finse middenvelder een contract voor negen maanden bij de Amerikanen, maar die gaan niet met hem door. Aan stoppen denkt Väyrynen nog niet: hij staat open voor een club elders in de Major League Soccer, maar zou een terugkeer naar Europa ook wel willen.

voetbalzone

“We hadden een optie voor een tweede seizoen, maar de club heeft aangegeven dat ze die optie niet zullen benutten. Ik zag dat al een paar maanden aankomen”, aldus Väyrynen. “Vanwege het salarisplafond moeten de clubs zorgvuldig nadenken waar ze hun dollars aan besteden. Ik heb echter alles gekregen waar ik op hoopte toen ik hier kwam – behalve het kampioenschap dan”, aldus Väyrynen aan het Finse Yle.

De 33-jarige Fin speelde van 1999 tot 2001 in zijn thuisland en kwam vervolgens uit voor sc Heerenveen (2001-2005), PSV (2005-2008) en andermaal sc Heerenveen (2008-2011). Daarna speelde Väyrynen voor Leeds United, HJK Helsinki en sinds maart dit jaar dus voor Los Angeles Galaxy. Hij zat er in dezelfde kleedkamer als Robbie Keane en Steven Gerrard. “Als je dat in ogenschouw neemt is het verrassend dat we geen kampioen zijn geworden.”

“Maar kijk je naar de laatste tien wedstrijden... dan zie je dat we er daarvan maar één wonnen. De finale van de competitie komt er nu bijna aan en wij zijn daar niet bij. Dat is teleurstellend”, geeft Väyrynen toe. “Het was een gezamenlijk doel, maar we zijn er niet in geslaagd het te realiseren. En nu? Ik sta overal voor open, wil graag door met mijn loopbaan: hier, in Finland of elders in Europa”, zegt de ervaren middenvelder.

“Laten we zien wat voor aanbiedingen er binnenkomen, dan weeg ik het af. Ik heb een hele tijd in Nederland gespeeld en dat land ligt me na aan het hart. Ik neem natuurlijk ook het welzijn van mijn gezin mee in mijn beslissing. Je kunt niet zomaar overal naartoe gaan, het totaalplaatje moet kloppen”, sluit Väyrynen af.

Bezig met laden …