voetbalzone

VZ Kort: KNVB maakt bekend wanneer Ajax - Fortuna en Twente - Heerenveen worden gespeeld

Redactie 20 aug 2024, 14:40
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2024, 14:42
Advertentie

In VZ Kort houdt Voetbalzone je op de hoogte van alle nieuwtjes in de (inter)nationale voetbalwereld.

KNVB plant Twente - Heerenveen en Ajax - Fortuna in

De KNVB heeft de speeldata voor de wedstrijden FC Twente - sc Heerenveen en Ajax - Fortuna Sittard bekendgemaakt. Beide duels waren vanwege de Europese verplichtingen van Twente en Ajax nog niet ingepland.

Inmiddels is bekend dat Twente op dinsdag 17 september Heerenveen ontvangt. Het duel in de Grolsch Veste start om 20:00 uur. Fortuna gaat een dag later op bezoek bij Ajax in de Johan Cruijff ArenA en ook dit treffen wordt om 20:00 uur afgetrapt.

Benítez opgeroepen voor nationale ploeg Argentinië
PSV-doelman Walter Benítez is door bondscoach Lionel Scaloni opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels van Argentinië met Chili (6 september) en Colombia (10 september).

In de selectie van Argentinië zijn verder drie spelers te vinden met een verleden in de Eredivisie: Géronimo Rulli (Olympique Marseille), Lisandro Martínez (Manchester United) en Nicolás Tagliafico (Olympique Lyon).

Lange schorsing voor Maxim Dekker (AZ) blijft staan
De schorsing van vier wedstrijden waarvan één voorwaardelijk blijft staan voor Maxim Dekker. De verdediger van AZ moest in het uitduel met Almere City (0-1) al na achttien minuten met rood van het veld na een harde tackle op Kornelius Hansen. De Alkmaarders probeerden de KNVB te overtuigen om de schorsing te verminderen, maar daar ging de bond niet in mee.

“Na bestudering van onder meer de tv-beelden vindt de tuchtcommissie bewezen dat Dekker zich schuldig heeft gemaakt aan ernstig gemeen spel nu hij met een hoog gestrekt been het duel is aangegaan en waarbij hij de tegenstander op het bovenbeen (ter hoogte van knie) heeft geraakt zonder dat hij hierbij de bal kon spelen”, aldus de KNVB. “Door op deze wijze het duel aan te gaan, heeft Dekker het aanmerkelijke risico aanvaard de tegenspeler te blesseren.”

Vader van Lamine Yamal herstelt goed
Het gaat inmiddels weer beter met Mounir Nasraoui, de vader van Lamine Yamal. Dat laat hij weten via zijn Instagram Stories. “Bedankt allemaal voor jullie berichten. Het gaat nu beter met me. Een dikke knuffel voor jullie allemaal.”

Nasraoui werd woensdag op een parkeerplaats neergestoken en moest naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen.

Tonali nadert einde van schorsing
Sandro Tonali mag vanaf 28 augustus weer aansluiten bij de selectie van Newcastle United. Dat hebben the Magpies bevestigd via X. De 24-jarige Italiaan werd afgelopen oktober voor tien maanden geschorst wegens het overtreden van de gokregels. Die straf gold wereldwijd.

Tonali miste daarom het EK met Italië en bijna zijn volledige debuutseizoen in de Premier League. De middenvelder speelde zijn laatste wedstrijd op 21 oktober 2023. Tonali kan tijdens het thuisduel met Tottenham Hotspur op 1 september zijn rentree maken.